Sarkozy ismét megszólalt a háborúról: szerinte a Krímet meg kell hagyni Oroszországnak

2023. augusztus 28. 17:59

Úgy véli, az ott élők többsége amúgy is Oroszországhoz húz.

2023. augusztus 28. 17:59

Nicolas Sarkozy korábbi francia elnök ismét interjút adott a Le Figarónak, amelyben arról beszélt, Kijevnek meg kell maradnia összekötő kapocsként a Kelet és a Nyugat között. A magyar származású francia politikus korábban arról beszélt, a lapnak, hogy szerinte fel kéne hagynia az EU-nak az ukrán-barát politikával.

Bár elismerte, hogy csakúgy, mint az ő elnöksége idején Georgiában, Putyin most is felelős a történtekért, az orosz elnököt meg lehetne győzni, hogy vonja ki csapatait Ukrajnából. Elmondta, annak idején rá tudta bírni Putyint, hogy ne vonuljon be Tbiliszibe, aki szerinte nem változott meg azóta.

Sarkozy szerint a Krímet meg kell hagyni Oroszországnak, mert az ott élők többsége az oroszokhoz húz. Emellett azt is hangsúlyozta, hogy Kijevet nem szabad felvenni sem a NATO-ba, sem az EU-ba, mert meg kell maradnia összekötő kapocsként.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Ludovic Marin 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottoka-0
2023. augusztus 29. 09:17
A meghódított ukrán területek orosz kézre kerülése egyértelmű. Erről szól a háború. A háború elhúzódásával ezek a területek egyre nagyobbak lehetnek. Érdemes volna ezt megelőzni,- és a tartós békén dolgozni. Mert tartós béke, csak így lehet. A maradék ukránok semlegessé tételén is érdemes gondolkodni. Amerikapárti, heves, harcos nép. Amíg fegyvert lát, nem nyugszik...A békekötés hozzon valódi békét. Ukrajnát jelenleg nem békét keresők, akarók vezetik. Olyan vezetőket kellene választani, akik békét akarnak, akik képesek a realitás talaján maradni, képesek objektív döntéseket hozni. Az eszkaláció valóban lehetne menekülési útvonal, de megoldás semmiképpen. Ukrajnáért senki nem áldozza fel a világot, önmagát, a családját a szeretteit, a munkáját, az elért eredményeit, az életét. Ezért csak a megegyezés lehet a megoldás.,- lemondások árán is.
hatvanas
2023. augusztus 29. 00:32
Georgia az USA tagállama. Itt Grúziáról van szó. Sztálin nem georg volt, hanem grúz.
taminol
2023. augusztus 28. 21:07
Bennem felmerül a kérdés, hogyha sikerül az ukránoknak visszaszerezni az oroszok lakta és oroszországhoz tartozni akaró Krímet, akkor mit fognak csinálni az ukránok? Etnikai tisztogatásba kezdenek, a nyugat ovációja közepette?
akkor ki
2023. augusztus 28. 20:44
Oroszbarát kormányt kell létrehozni, majd megoldja az a kérdést. Zusa mellett sincs orosz felügyelet, miért is lenne az oroszok mellett zusa felügyelet???!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!