„Szégyenletes játszadozás ez egy hűséges szövetségessel szemben” – amerikaiak kritizálják Bident a magyarellenes döntése miatt

2023. augusztus 01. 18:04

A Counterpoint Institute rámutatott: az amerikai elnök 7 millió embert enged át ellenőrizetlenül a déli határon, de Magyarországot bünteti, mert „nem eléggé háború- és LMBTQ-párti”.

2023. augusztus 01. 18:04

„Biden 7 millió embert enged át ellenőrizetlenül a déli határon. De megbünteti a NATO-szövetséges Magyarországot, mert nem eléggé háború- és LMBTQ-párti” – írja Twitter-oldalán a Counterpoint Institute.

Szégyenletes játszadozás ez egy hűséges szövetséges ellen, aki másfélmillió ukrán menekültet fogadott be”

– hangsúlyozza az intézet. A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy az Egyesült Államok kedden élesen korlátozta Magyarország részvételét a vízummentességi programjában a 2011 és 2020 között kiadott új útlevelekkel kapcsolatos biztonsági aggályok miatt.

Információink szerint az USA az összes kettős állampolgár adatait – elsősorban a kárpátaljai és vajdasági magyarok adatait – akarták megszerezni Magyarországtól. Az amerikaiak akkor azt mondták, hogy ha Magyarország nem adja ki ezeket az adatokat, akkor eltörlik a kedvezményeket. Ehhez képest eltörlés helyett most csak szigorítottak. Közben már reagált a Belügyminisztérium is az amerikai döntésre, bosszúnak nevezte az amerikai intézkedést.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ata
2023. augusztus 02. 16:59
Akkor cseh katka se mehet, csak vízummal? :)
masikhozzaszolo
2023. augusztus 02. 11:06
Pont ezt akartam mondani! A GDPR szerint te rendelkezel az adataidról. Annak adhatják ki akinek te kiadod, hozzájárulásodat adod. Mindez úgy valósul meg, egyrészt mondjuk az egészségügyben nálunk, hogy jó, nem adod meg a hozzájárulást a adataid kezeléséhez, viszont mi meg akkor nem kezelünk téged. Ugyanígy, egy országhatárnál, ha magyar vagy, nem engedünk be. Ez az adatvédelmi rendelet kettős mércéjű, mert ha azt mondod, eldobtad az adataidat, akkor beengedünk, adunk enni-inni, szállást, és pénzt, TB-t, családi pótlékot. Ott tényleg érvényesül, hogy az adataid fölött te rendelkezel.
evass816
2023. augusztus 02. 11:01
MrStokes 2023. augusztus 02. 10:46 Ha épp' nem felejti el...
MrStokes
2023. augusztus 02. 10:46
Ez a szerencsétlen demens marha mindent aláír......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!