A NATO-ra ütnek vissza az ukránoknak adott F–16-osok

2023. szeptember 14. 22:15

A NATO ugyanis már nem bőrpapucsos afgánokkal háborúzik, hanem az oroszokkal, akik a világ legjobb harci gépeivel, köztük a legutóbbi generációjú MiG-ekkel és Szuhojokkal rendelkeznek.

2023. szeptember 14. 22:15
Jacques Guillemain
Jacques Guillemain
Magyar Nemzet

„Úgy adják el nekünk az F–16-os vadászgépek jövőbeli Ukrajnába érkezését, mint valami halálos fegyvert, amely megfordítja a helyzetet az ukrán hadszíntéren.

Legyünk már egy kicsit komolyak! Zelenszkij elnök »történelminek« nevezte az amerikai döntést, hogy (már Európába exportált) F–16-osokat szállítanak le, és – mint mondta – »meggyőződése, hogy Oroszország elveszíti a háborút«. Nyilvánvalóan blöffről van szó, hogy fenntartsa a vérszegény és holtfáradt ukrán hadsereg harci morálját, amely naponta ezerötszáz katonát veszít, és felőrlődik az orosz védelmen, amely valóban áthatolhatatlan falat jelent az elmúlt három hónapban a katasztrofális ukrán ellentámadás számára.
Kijev elveszítette harmadik hadseregének csaknem teljes egészét és a NATO-tól kapott összes fegyverzetet. A jelenlegi eszkalációnak nincs más célja, mint hogy meghosszabbítsa a háborút az amerikai választásokig, fenntartva addig az ukrán győzelem mítoszát. Álmodozhatunk. Ám mindenekelőtt politikai döntésről van szó, az ukránbarát láng fenntartására Euró­pában. Tizenegy ország vesz majd részt az ukrán pilóták F–16-osokra való kiképzésében. De semmi sem változtatja meg a történelem menetét. A NATO ugyanis már nem bőrpapucsos afgánokkal háborúzik, hanem az oroszokkal, akik a világ legjobb harci gépeivel, köztük a legutóbbi generációjú MiG-ekkel és Szuhojokkal rendelkeznek. Az ukrán pilóták kiképzése egyrészt hosszas feladat, másrészt a dolog logisztikai és technikai része teljes egészében hadviselő féllé teszi a NATO-t. Szükségtelen hozzátenni, hogy az oroszok nem ülnek majd karba tett kézzel ezzel a fenyegetéssel szemben.

Nemcsak az orosz pilótáknak lesz majd gondjuk az F–16-osokra, de rakéták is becsapódnak a teljes területen, ahol bevetik az ukrán eszközöket. Azaz természetesen Ukrajnában, de Lengyelországban és Romániában is, amennyiben a NATO öngyilkos módon felvállalja a hadviselő fél szerepét. Putyin elnök értésre adta, az orosz erők megvizsgálják annak lehetőségét, hogy elpusztítsák ezeket a gépeket, ha Ukrajnán kívül állomásoztatják azokat. – A nukleáris fegyverek hordozására képes F–16-osok Ukrajnában való felbukkanását Oroszország a nukleáris területen jelentkező fenyegetésnek tekinti – közölte Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője. A NATO már megint nitroglicerines tégellyel játszadozik.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. szeptember 16. 21:00
NA MUSZKASZOPÓ TROLL FÉRGEK, MOST MÁR A JÚDÁSPÉNZT SEM KAPJÁTOK A PUTLER MAFFIÓZÓTÓL. A LEHÚZÁSOK MUTATJÁK MENNYIEN NYÜSZÍTETEK ITT
hátakkor
2023. szeptember 15. 13:13
A bőrpapucsos afgánok 10 év után hazaküldték vörös hadsereget. Pár éve a jenkit. Is.
Ehetős Odó
2023. szeptember 15. 10:30
Érdekes, milyen sikoltozást vált ki a nyomorult magyarellenes hoholszopók köreiben egy francia hírportál publicistájának cikke. Hirtelen mind iderohant átkozódni, mintha attól majd sikerülne a Nagy Tavaszi-Nyári-Őszi Ellentámadás.
nemecsekerno_007
2023. szeptember 15. 09:55
Ukrán bér-Anyácska majd kitermeli az árát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!