Az ukránok szerint fej nélküli csirkére hasonlít az orosz flotta

2023. szeptember 26. 08:52

Az ukrán haditengerészet meglepően magabiztos, szerintük a világ egyik legnagyobb flottája tehetetlen velük szemben.

2023. szeptember 26. 08:52

Dmytro Pletenchuk, az ukrán haditengerészet szóvivője az állami tévében hétfőn furcsa fejtegetésbe kezdett, amiről a CNN is írt. Szerinte az orosz hajók indítanak ugyan támadásokat Ukrajna ellen az orosz fekete-tengeri flotta parancsnokának állítólagos halála után, de mindezt tehetetlenségből teszik – mondta. A szóvivőt az ukrán hatóságok hétfői megjegyzéseiről kérdezték, amelyek szerint Viktor Szokolov hadnagy 33 másik tiszttel együtt meghalt a pénteki szevasztopoli támadásban.

Pletencsuk szerint 

Putyin orosz elnök nem ellenőrzi a hajók tényleges működését a tengeren, és admirálisaira támaszkodik, akik szerinte el is titkolhatnak dolgokat előle. 

„Az orosz haditengerészet elvesztette azt a személyt, aki ténylegesen kézben tartja a dolgokat, és a személyzetét, aki vele együtt irányította a flottát. A működési mechanizmus központi része működésképtelenné vált” – szögezte le Pletencsuk ellentmondást nem tűrően.

Pletencsuk ezt követően egy fej nélkül szaladgáló csirkéhez hasonlította az orosz flotta tevékenységét, 

és kinyilvánította, hogy szerinte a fekete-tengeri orosz hajók „tehetetlenségből indítottak csapásokat”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Handout / Russian Defence Ministry / AFP

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lyon-v-2
2023. szeptember 26. 13:37
Ahhoz képest, hogy külső segítség nélkül már régen a múlt lenne az egész, eléggé el vannak szállva magukkal. Na de ami késik, az csak sokára ér oda.. de oadér... Ekkora "orcája" talán senkinek sincs mint ezeknek.
szintetikus
2023. szeptember 26. 11:23
Továbbra is azt mondom, kapjanak fegyvereket és hajrá. A bűnöző nemzet bűnöző megszállóit, hagy pusztítsák.
iamweasel
2023. szeptember 26. 11:10
Nincs mèg egy ilyen ország amelyik ennyire magabiztos mint Ukrajna kicsit már über egoista.nem hiszem hogy ez a megfelelő hozzáállás kèt fegyverekèrt való könyörgés között
hoci74
2023. szeptember 26. 10:29
Ezek a cikkek nem számítanak,viccnek jók, a tetves Szabadság téri szopófantomra kell koncentrálni, elzavarni minnél hamarabb. A szomszéd országokat kilóra veszik meg az amcsik, Szerbia még kivétel,de Koszovó miatt kapni fog megint. Azt ülünk majd középen,és egy demokrá-CIA műveletben elintézik a sorsunk. A Szabadság téri szopófantom egy közellenség. Public enemy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!