Ezt mondta a nő, aki túlélte marokkói földrengést

2023. szeptember 09. 18:29

Még mindig próbálja feldolgozni a történteket.

2023. szeptember 09. 18:29
Rescue workers search for survivors in a collapsed house in Moulay Brahim, Al Haouz province, on September 9, 2023, after an earthquake. Morocco's deadliest earthquake in decades has killed at least 820 people, officials said on September 9, causing widespread damage and sending terrified residents and tourists scrambling to safety in the middle of the night.

Lapunk szombaton beszámolt róla, hogy 632-re emelkedett a péntek éjjel történt földrengésben elhunyt emberek száma Marokkóban a korábban közölt 296-ról, a földrengés hatalmas károkat és pánikot okozott Marrákesben és több más városban – derül ki az előzetes hivatalos adatokból.

Az elmúlt évszázad legerősebb földrengése sújtotta Marokkót.

Lois Fox, egy tyneside-i nő az ITV brit műsorszolgáltatónak mesélte el, hogy milyen borzalmakat élt át a földrengés éjszakáján. A nő éppen Marrákesben töltötte a nyaralása utolsó éjszakáját, amikor megtörtént a 6,8-as erősségű pusztító földmozgás – szúrta ki a hírt a Magyar Nemzet.

A személyes beszámoló

A nő a csoportjával együtt volt, amikor hirtelen hangos morajlást hallottak, majd elmondása szerint elszabadult a pokol. Az egész épület rázkódni kezdett, mire a tetőre siettek, mert attól féltek, hogy hirtelen összeomlik alattuk az épület.

„A repülőtéren nagyon sok sokkos állapotban lévő és kimerült utazó van. Nagyon remélem, hogy nem lesz utórengés, ami hatással lenne a járatomra. Még mindig próbálom feldolgozni a történteket, amiket újra és újra átélek.

Örülök, hogy élve kijutottam, hiszen annyi ártatlan ember halt meg”

– mondta a brit nő.

Novák Katalin is reagált a szörnyű eseményre

A katasztrófával kapcsolatban Novák Katalin köztársasági elnök is megszólalt. „Mélyen megdöbbentett a Marokkóból érkező lesújtó hírek, ahol egy földrengés több száz embert megölt, és még többeket tett hajléktalanná.

Őszinte részvétem a marokkói királyi családnak és Marokkó népének;

gondolatban és imáimban az áldozatok családjaival és barátaival vagyok ebben a tragikus pillanatban. Erőt kívánok a mentési műveletekhez, szükség esetén készek a magyarok segítséget nyújtani” – írta Novák Katalin az X-oldalán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 09. 23:15
Egyedül ő élte túl?
DBZ22
2023. szeptember 09. 19:59
" A nő a csoportjával együtt volt, amikor hirtelen hangos morajlást hallottak, majd elmondása szerint elszabadult a pokol. Az egész épület rázkódni kezdett, mire a tetőre siettek, mert attól féltek, hogy hirtelen összeomlik alattuk az épület. " Velem van a baj ?
LPJ53
2023. szeptember 09. 19:50
A múlt században is volt ,talán még erősebb földrengés ottan.Áprily Lajos versben siratta az áldozatokat.: "Agadir"
need-info
2023. szeptember 09. 19:00
Azt mondta, hogy : valaki keresse meg a gyűrűmet a romok alatt. Köszike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!