Már 600 fölött a halottak száma Marokkóban, nem látni a tragédia végét

2023. szeptember 09. 09:50

Pánik uralkodik az országban.

2023. szeptember 09. 09:50
null

632-re emelkedett a péntek éjjel történt földrengésben elhunyt emberek száma Marokkóban a korábban közölt 296-ról, a földrengés hatalmas károkat és pánikot okozott Marrákesben és több más városban – derül ki az előzetes hivatalos adatokból. A rabati székhelyű geológiai központ arról számolt be, hogy a rengés a Richter-skála szerinti 7-es erősségű volt.

A közösségi oldalakon keringő képek és szemtanúk beszámolói szerint a földrengés több városban is jelentős károkat okozott. 

Marrákes mellett a fővárosban, Rabatban, Casablancában, valamint Agadirban is érezték a rengést, ami pánikot keltett a lakosság körében. A közösségi oldalakon közzétett képek szerint sokan az utcára menekültek ezekben a városokban, attól tartva, hogy házaik összedőlnek.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: FADEL SENNA / AFP



 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. szeptember 09. 15:25
Van annyi természeti katasztrófa, földrengés, vulkán kitörés, cunami, áradások, földcsuszamlás... miért kell még háborúkkal is tetézni a megpróbáltatásokat??? Sosem értettem.
pollip
2023. szeptember 09. 12:45
Novák Katalin felajánlotta a segítségünket! Szép és helyes.
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 09. 11:59
"Marrákes" Még az arabok sem ejtik "marrákes"-nek.. valójában az első "a" hangzik inkább "á"-nak... a második inkább az "a" és az "i" határán van.. de egy mandista betanított zugfirkász a hamut is mammutnak ejti..
need-info
2023. szeptember 09. 10:46
Hiába a bolygónk maga a pokol, játszótér az égieknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!