Már az EU polgárai imádkoznak Oroszország győzelméért

2023. szeptember 22. 09:14

A Daily Express szerint sokan úgy érzik, hogy Oroszország „a domináns hatalom a hátsó udvarukban”.

2023. szeptember 22. 09:14
PUTYIN, Vlagyimir

A Daily Express cikke szerint még csak „halk suttogásként”, de már hallható, hogy a kelet-európaiak hozzáállása az ukrajnai háborúhoz kezd Oroszország javára fordulni, vagy 

legalábbis eltávolodni Ukrajnától.

A portálon azt írják: egy 2022-es Eurobarométer-felmérés már megállapította, hogy Közép- és Kelet-Európában az Oroszország elleni szankciók támogatásával kapcsolatos teljes egyetértés a lengyelországi 57 és az észtországi 55 százalékos csúcsértéktől a szlovákiai 35, a magyarországi 30 és a bulgáriai 20 százalékos mélypontig terjed. 

Az EU bízik Ukrajna jó szándékában

Ami a gabonát illeti, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia betiltja az ukrán mezőgazdasági importot, Ukrajna pedig azt tervezi, hogy a Kereskedelmi Világszervezet elé viszi az ügyet. A lengyel és a szlovák kormányok kétségtelenül a választásokra gondolnak, mivel attól tartanak, hogy a gazdák – mindkét országban a kormánypártok fő választói – hátrányos helyzetbe kerülhetnek. Az EU a maga részéről bízik Ukrajna jó szándékában, és 

feltételezi, hogy a piaci torzulásoknak vége.

 Az Ukrajnától eltávolodó régiók lakói végül valószínűleg úgy érzik, hogy együtt kell élniük azzal, hogy Oroszország „a domináns hatalom a hátsó udvarukban”, és a legtöbben megértik, hogy egy széthulló vagy káoszban lévő Oroszország azt kockáztatja, hogy egy csomó nukleáris fegyverekkel felfegyverzett mikroállam jön létre, amelyek száz új problémát okoznak Kelet-Európa népeinek.

 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszander Kazakov

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. szeptember 22. 18:19
a nato bekebelezte az ndkt, Keleteuropat, volt szovjetkoztarsasagot, kavarta a szart belorussziaban es kazahsztanban, legutobb mar azerbajdzsanban, ormenyeknel, guziaban, es persze ukrajnara is faj a foga. De ez nem baj. az, hogy ok bekebeleztek egy fel kontinenst, az semmi. eszre se vegyuk. A baj az, ha az oroszok elfoglalnak negy szaros megyet ahol amugy meg oroszok elnek. elmentek a kurva anyatokba.
Palatin
2023. szeptember 22. 16:27
Oroszországnak esze ágában sincs megtámadni semelyik európai államot. Ezzel csak riogatja az európaiakat, hogy azok álljanak az amerikai törekvések mellé. Ukrajna az egészen más ügy, az egy családi háború, ahol a kistetvér vagy unokatestvér el akarta árulni a nagy tesót, ki akarta öt szolgáltatni az USA-nak. Ez valójában amerikai-orosz háború. Ezt aUSA-nak.háborút nem az oroszok kezdték, hanem az USA. A háború ugyanis akkor kezdödött, amikor Clinton, - Gorbatcsovnak tett "isten bizony"-igérete ellenére elkezdte rohamtempoban bövíteni a NATO-t kelet felé. Gorbacsov naivan hitt abban, hogy eljött az új világ, mindenki mindenkinek a barátja. A Nyugat ezt játszotta el elötte. Elhitte a szóbeli igéretet, de Clintonnak egyetlen szava se volt öszinte és igaz. A Nyugat már a NATO bövítését tervezte, amikor Gorbacsovot éppen átverték. Az ukránok ebben háborúban csak az USA fogyóeszközei, azzá degradálták öket.
Palatin
2023. szeptember 22. 16:26
Oroszország, - tulajdonképpen ugyanúgy mint Vietnam -, függetlenségi háborút viv az USA ellen. Ha az oroszok nem indították volna el a háborút, ma Ukrajna tele lenne Oroszországra irányitott atomrakétákkal, azaz Oroszország sakk-matt helyzetben lenne. Ezt Putyin szerencsére idöben felismerte.
KBA98
2023. szeptember 22. 14:40
így van! Tanulj meg angolul és olvass külföldi lapokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!