„Orbán megértette, hogy a tanulatlan nép könnyebben elfordul a demokráciától” – a Le Figaróban fejtette meg a magyar néplelket egy liberális EP-képviselő

2023. szeptember 28. 09:35

A Momentum európai pártcsaládjába tartozó Renew politikusa szerint Orbán „bosszútörvénnyel” válaszol azoknak a tanároknak, akik felemelik a hangjukat a rájuk bízott fiatalok jövőjének „aláásása” ellen.

2023. szeptember 28. 09:35

A Le Figaro online felülete Ilana Cicurel európai parlamenti képviselő (Renew) véleménycikkét közölte annak kapcsán, hogy szeptember 28-29-én ülésezik az Európai Oktatási Miniszterek Állandó Konferenciája. A véleménycikk elsősorban a tagállamok közötti együttműködés növelését szorgalmazta az oktatás területén, ugyanakkor a szerző amellett is érvelt, hogy

a tanulatlan nép könnyebben elfordul a demokráciától. 

Ezzel kapcsolatban említette Orbán Viktort, aki szerinte ezt jól megértette, hiszen „monopóliumot ír elő a középszerűséget és az európai értékekkel összeegyeztethetetlen ideológiai tartalmat ötvöző tankönyvekre”. Utóbbira példaként hozta az ultranacionalista, autokrata és antiszemita „hősök” előtti tisztelgést tanító tankönyveket. Emellett Orbán „bosszútörvénnyel” válaszol azoknak a tanároknak, akik felemelik a hangjukat a rájuk bízott fiatalok jövőjének „aláásása” ellen.

Nyitókép: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. szeptember 30. 09:30
Az antik korban a görögöknél sem volt mindenki kiművelt agyú. Nem is kellett, ahogyan ma sincs erre szükség. Másrészt ennek a nőnek a gondolkodása is mutatja, lehetsz diplomás, attól még hülye maradhatsz. Az észt nem a papír, nem a szövegelés, hanem az élettapasztalat és a józan paraszti gondolkodás alapozza meg, nem kevés jószándékkal megspékelve. Itt ennél az asszonyságnál sok minden hibádzik.
teljesenertelmetlen
2023. szeptember 29. 08:07
A liberális picsa pedig nem értette meg, hogy ezzel a dumával Orbán malmára hajtja a vizet. :)))))))))))))))))))))))))))))))))
rocktoberi-2
2023. szeptember 29. 07:53
Egy újabb ostoba liba aki Orbánnak kampányol. Ez a közhelyes libsi duma csak a tájékozatlan tuskókra és a gyerekekre hat esetleg. Felmondta a leckét-mehet a picsába.
szilvarozsa
2023. szeptember 29. 07:48
Nem baj, hogy hülye a spiné, mert szép, mint Baranyi Krisztina!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!