Tucker Carlson: Az amerikai kormány megakadályozta, hogy interjúzzak Vlagyimir Putyinnal

2023. szeptember 25. 11:22

„Sokkal hűségesebb amerikai vagyok, mint mondjuk Joe Biden vagy Kamala Harris, aki nem is ebben az országban nőtt fel” – hangoztatta a Fox News korábbi műsorvezetője.

2023. szeptember 25. 11:22
Tucker Carlson

Tucker Carlson interjút adott a Weltwoche svájci lapnak. Az interjút készítő újságíró egy Gallup kutatásra hivatkozva megállapította, hogy az amerikai lakosság fele úgy véli, a hírmédia szándékosan próbálja őket félrevezetni és félretájékoztatni.

„Azt állítom, hogy a hírmédia a demokráciákban sokkal kevésbé megbízható, mint más országokban, egyszerűen azért, mert egy demokráciában ennek nagyobb a jelentősége, hiszen az emberek a rendelkezésükre álló információk alapján szavaznak” – fogalmazott Carlson. Hozzátette:

az Egyesült Államokat irányító emberek több évtizeden keresztül nagyon agresszívan próbálták ellenőrizni, hogy mi jelenik meg a médiában.

„És ez sikerült is nekik.”

Tucker Carlson szerint az amerikai újságírók félnek olyasmit mondani, ami sérti a kormányt, vagy a legnagyobb cégeket irányító embereket. „Pedig pont azért vannak, hogy a hatalmon lévőket felelősségre vonják. Ehelyett pontosan az ellenkezőjét teszik. Az ő parancsukat teljesítik” – hangsúlyozza a Fox News korábbi műsorvezetője.

Az ukrajnai háborúról elmondta, hogy az egy potenciális nukleáris konfliktus a szuperhatalmak között. „Nem kellene mindent tudnunk róla?” – kérdezi Carlson.

Megpróbáltam interjút készíteni Vlagyimir Putyinnal, de az amerikai kormány meggátolt ebben”

– húzta alá az amerikai médiaszemélyiség. Hozzátette kissé csalódottan, hogy senki sem védte meg. „Nem hiszem, hogy a hírmédiában bárki is azt mondta volna: »Várjunk csak. Lehet, hogy nem kedvelem ezt a fickót, de joga van interjút készíteni bárkivel, akivel csak akar, és nekünk is jogunk van meghallgatni, amit Putyin mond«. Putyin hangját nem szabad hallani. Miért is?” – kérdezi értetlenkedve Carlson.

Amerikai állampolgár vagyok. Sokkal hűségesebb amerikai vagyok, mint mondjuk Joe Biden vagy Kamala Harris, aki nem is ebben az országban nőtt fel”

És ők mondják meg nekem, hogy mit jelent hűséges amerikainak lenni? Amikor David Frum [a The Atlantic magazin munkatársa] Kanadából azt mondja nekem, hogy nem vagyok lojális amerikai, az egy vicc” – fogalmazott a Weltwochénak Carlson.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2023. szeptember 26. 09:32
A kormány megakadályozta? De mégis, hogyan? Két ügynök kivette az elemet a diktafonjából? Nem engedték repülőjegyet venni? Pisztolyt tartottak a kiskutyája fejéhez? Mondjuk ha bezsarolták, volna, akkor maga a tény sem látott volna napvilágot. Szóval nem értem, hogyan NE csinálhatna interjút Putyinnal? Oroszországgal nem állnak háborúban, megvan a diplomáciai kapcsolat. A Putyin elleni elfogatási parancs meg egy vicc.
Master
2023. szeptember 25. 17:43
Tucker Carlson sem mondható teljesen politikailag semlegesnek, de azért érdekelne hogyan akadályozta meg az amerikai kormány? Egy kicsit kamuszagú ez a sztori.
Falióra tábornok
2023. szeptember 25. 14:30
"És ők mondják meg nekem, hogy mit jelent hűséges amerikainak lenni?" nem mondták meg, pubi. csak jelezték, hogy szar ember vagy.
Pelso j.
2023. szeptember 25. 14:06
Ne játszd a hülyét, te legalja. Putyin a hazádnak politikai és katonai ellensége. Netán ő is fizetett volna az egyeztetett szövegért, mint itt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!