Csodával határos módon menekült meg a magyar DJ helyi segítője az izraeli fesztiválon (VIDEÓ)

2023. október 09. 22:13

Noa Beer részletesen elmesélte az átélt szörnyűségeket.

2023. október 09. 22:13
Izrael, fesztivál, terrortámadás, Hamász

Ahogy korábban megírtuk, a Hamász által megtámadott Izraeli fesztiválon magyar előadó is fellépett. DJ, Tóth „Wegha” András a törtétek után tömören csak annyit írt közösségi oldalán: „Megvagyok. Részvétem a családoknak, borzalom”.

Ezt is ajánljuk a témában

A DJ egy későbbi posztjában köszönetet mondott a fesztivál által mellé kirendelt segítőnek, Noa Beernek, amiért megmentette az életét. Ezen felül Noa visszaemlékezését is közölte a történtekről. Ezt alább változtatások nélkül közöljük: 

„Először, amikor láttam a fejünk fölött repülő rakétákat, azt gondoltam, hogy micsoda szégyen. De amikor egy puskás terroristával álltam szemben 20 méterre tőlem, akit még hatan vettek körül, megértettem, hogy a szégyen nem a megfelelő szó, talán a rémület, vagy talán csak a hitetlenség, hogy ilyesmi valaha is megtörténhet az én országomban.

Hajnali 02:45-kor érkeztem a buliba, az volt a feladatom, hogy az egyik külföldi DJ-t elhozzam a szettjéhez, és a fellépése végéig minden olyan nagyszerűnek tűnt, az emberek boldogok voltak, buliztak, jól érezték magukat.

A fellépése után kimentem a táncparkettre, szeretem érezni a körülöttem lévő boldog emberek energiáját.

06:20-kor visszamentem a színpadra, hogy filmezzem egy jó barátomat a fellépése alatt. Az utolsó videó a telefonomon 06:28-kor készült, másodpercekkel azelőtt, hogy észrevettük, hogy rakéták vannak az égen. A helyzet szürreális volt, nem hallottunk semmit, mivel a zene hangos volt, de hirtelen elkezdtük látni a rakétákat az égen. A következő pillanatok ijesztőek voltak, lekapcsoltuk a zenét és kiabáltunk a tömegnek, hogy rakéták vannak és mindenki feküdjön le és fedezékbe.

Elmentem a színfalak mögé, körülbelül 20 ember ült ott, akik féltették az életüket, de fogalmuk sem volt arról, hogy mi jön. Néhány perc múlva valaki a mikrofonon azt mondta, hogy mindannyian kezdjük el elhagyni a buli területét, amilyen gyorsan csak lehet, így azt mondtam a DJ-nek, akivel voltam, hogy fussunk a kocsihoz.

Mi voltunk az egyik első autó, amelyik elhagyta a bulit, azt gondoltam, hogy ez szerencse, fogalmunk sem volt arról, hogy mi fog következni.

5 perccel később velünk együtt kb. 5 autó volt úton, én a harmadik autóban ültem, és a legtöbb ember megállt az úton, hogy menedékbe bújjon, én viszont próbáltam hazajutni, amilyen gyorsan csak tudtam.

A következő néhány percet nehéz megmagyarázni, az előttem lévő 2 autó hirtelen fékezett és egyenesen egymásnak mentek, és az út szélén pedig egy motorkerékpár, mellette egy ember feküdt, azt hittem, hogy elütötték a motorost és megálltak. Éppen kinyitottam az ajtót, hogy segítsek a sebesültnek, amikor megláttam az első terroristát, 20 méterre volt előttem, őrült módon tüzelt egyenesen rám, a szemembe nézett. Kiabáltam a DJ-nek, hogy szálljon ki a kocsiból és menjen fedezékbe, azt hittem, hogy katonák tüzelnek vissza rá, de rémületemre még több terrorista volt, körülöttünk voltak, sehova sem tudtunk menni. A többi autóból még életben maradt emberek felénk kúsztak, sebesülten és rémülten, öten voltunk, akik az autók között bújtunk el.

A másodperc tört része volt a döntés, kiáltottam, hogy "mindenki szálljon be az AUTÓBA!". Én beültem a vezetőülésbe, sokáig tartott, hogy feloldjam az autó parkolási módját, a sérültek pedig a hátsó ülésekre szálltak. Nagyon féltem, egy terrorista egyenesen előttem állt, őrült módon lőtt, gyilkos tűzzel a szemében.

Nem tudom, hogy a testem hogyan tudta meghozni a döntést, hogy megpróbáljak kihajtani onnan, de ez a döntés megmentette a saját és még 4 ember életét. Hátrafelé hajtottam és megfordultam, amikor láttam, hogy megtehetem, de még több terrorista várt, autók ütköztek össze, miközben a sofőröket a szemünk láttára lőtték le, emberek próbáltak elmenekülni, és a helyszínen lőtték őket agyon. Körülbelül 10 másodperc volt, ez alatt több halált láttam, mint valaha életemben. Láttam őt, ahogy a szemembe nézett, és felemelte a fegyvert, hogy lelőjön minket, abban a pillanatban, amikor elkezdtem felé hajtani, és akkor megtettem, nem néztem hátra, ráléptem a gázra és vezettem, ránk lőtt, talán 2 méterre volt tőlünk, és alig kerülte el az ablakot. Tovább vezettem, miközben a kocsi hátulját még mindig lőtték, és nem néztem hátra. A kocsiban 2 sérültem volt, az egyiket a lábán, a másikat a kezén lőtték meg. Először az egyik producer barátomat hívtam, el akartam mondani neki, hogy lövöldözés van az úton, és ne engedjenek senkit a mi irányunkba, mindez csak percekkel azelőtt történt, hogy a terroristák megérkeztek volna magához a bulihoz.

A következő 30 percben minden erőmmel arra összpontosítottam, hogy biztonságos helyre jussunk, az autóban sérült emberekkel, miközben nem tudtuk, hogy mennyire súlyos a sérülésük, és a rakéták még mindig másodpercenként repültek a fejünk felett. Beértünk a kórházba, a sérültek orvosi segítséget kaptak, én pedig csak vártam ott, nem tudva, hogy mi legyen a következő lépés. És akkor kezdtek megérkezni a sérültek, a barátaim, a meglőtt és megsebesült, vérző és rémült emberek, síró emberek, akik látták, hogy megölték a szeretteiket, szülők, akik a gyerekeiket keresték, nem tudták, hol vannak. Négy órát töltöttem a sürgősségi osztályon, próbáltam segíteni és megnyugtatni a körülöttem lévő embereket.

A történet többi része nem egy boldog történet, én hazaértem, egy kis karcolással a lábamon, ami aznap reggel látott borzalmakról tanúskodik, a barátaim nem. Több száz embert tart fogva a Hamasz, több százan meghaltak és több százan eltűntek. Mindannyian azért jöttünk, hogy a szabadságunkat és a szeretetet ünnepeljük, és ott maradtunk vérző és gyötrelmes állapotban, nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnánk a borzalmakat, amelyeknek mi, a szeretet és a trance gyermekei tanúi voltunk. Minden gyönyörű lélek jöjjön haza épségben.”

Nyitókép: SOUTH FIRST RESPONDERS / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. október 10. 08:45
Nem hiába kapcsolt be a fejemben a vészvillogó! Pont a granadai NEM UKRAJNÁNAK után egyeztetnek a jenkik és a szaudiak, aztán rá 22 órára jön a támadás!!!! VÉLETLENEK NINCSENEK! A FED-ES HADIIPARI KOMPLEXUM SORRA GYÚJTJA FEL A GERJESZTETT TŰZFÉSZKEKET A BALKÁNTÓL A KÖZEL-KELETEN ÁT KÖZÉP-ÁZSIÁTÓL KÍNÁIG! https://www.vg.hu/kozelet/2023/10/kiszivargott-a-szaudi-amerikai-egyezkedes-orakra-ra-kitort-az-izraeli-haboru?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_04_sz
pipa89
2023. október 10. 08:32
Téboly, hogy ez megtörtént és így. Embervadászat, ártatlanok őrült mészárlása. Józan paraszti ésszel, ha ez bárhol itthon megtörténne, mit szólna az a sok idióta antiszemita és szimpla FOS-mosta progilibcsi? Mit szólna, ha vele vagy a szeretteivel történne ez??? Miféle tébolyult elmének kell lenni ahhoz, hogy ezt tedd más emberi lénnyel??? Miféle beteg psziché? Elmész szórakozni és százával ölnek halomra. Megbocsáthatatlan bűn egy másik emberi életet kioltani ilyen aljas, embertelen módon pláne az.
alexandrosz-2
2023. október 10. 05:02
Szar zsido propaganda. Szanalmas is, hazug is, aljas is. Pont, mint a zsidó.
bagira002
2023. október 10. 00:33
Afgánoknál elfekvő hagyott amerikai fegyverek szólnak .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!