A lengyel kormány a saját állampolgárait károsította, jogfosztotta

2023. október 16. 07:21

Szívügyem, hogy legyen egy olyan szabályozás, amely nem hagyja, hogy leépítsék helyben a demokráciát.

2023. október 16. 07:21
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A jogállamisági mechanizmus egyetlen magyar tárgyalójaként szívügyem, hogy uniós szinten legyen egy olyan működőképes szabályozás, amely nem hagyja, hogy a tagállamok kormányai leépítsék helyben a demokráciát.

A jogállamisági mechanizmus egyedül az Orbán-kormány ellen lépett életbe, de a lengyel konzervatív jobboldali PiS-kormány az elmúlt két ciklus alatt szintén kiprovokálta, hogy Lengyelország esetében is befagyasszon forrásokat az Unió: a lengyel kormány igazságügyi reformja súlyosan sértette az uniós jogot, nem biztosította a bírói függetlenséget – ezzel pedig a lengyel kormány nem Brüsszelt, hanem a saját állampolgárait, a lengyeleket károsította, jogfosztotta.

A PiS-kormány egy másik nagyon súlyos bűne a nők jogainak szándékos tiprása: a végletesen szigorú abortusztörvény miatt lengyel nők százezrei vonultak az utcára, mert a törvény már az életüket veszélyezteti. A nőjogi aktivisták vegzálásával, bebörtönzésével pedig azt a disztópikus üzenetet küldik, hogy eszük ágában sincs figyelembe venni a kétségbeesett, jogfosztott nők szempontjait.

A lengyel eredménynek nagyon komoly üzenete lesz, az uniós intézmények felé, és Magyarország felé is. Bízom benne, hogy a jogállamiságra törekvő ellenzéki erők elmozdítják a 8 éve regnáló PiS-kormányt!”

A választás napján készült élő eredményváró műsorunkat itt nézheti vissza:

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ad majorem Dei gloriam
2023. október 17. 01:39
"A lengyel kormány a saját állampolgárait károsította, jogfosztotta" Cseh Katalin a legtitkosabb vágyaiból csinál szalagcímet.
Szutykok
2023. október 16. 20:36
Katalinnak is rengeteg áldozatos munkája van abban, hogy mára már mindenhol mállik szét az illlibernyák náci rák!:DD
néhai Ch.Pilot
2023. október 16. 18:55
A kiélt kínai kurtizán kinézetű kanadai kommunista komisszár asszony hazudik. Nem helyben építik le a demokráciát a nemzeti kormányok, hanem Európai Uniós szinten éppen ők, az új-kommunista birodalmisták. A "demokrácia" szónak uniós szinten már nincs is értelme, mindent a sajtó útján manipulált, konzumidióta polgárok feje felett a korrupt, Soros által lefizetett politikusok döntenek el. Az EU egy masszív diktatúra.
Roadkill
2023. október 16. 18:41
azt hittem kizárólag az uniós pénzek ellopás a szívügyed...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!