Észt miniszterelnök: Magyarország problémává válik, amit meg kell oldani

2023. október 27. 08:40

Megoldandó problémának nevezete Magyarországot az EU-csúcson az észt miniszterelnök.

2023. október 27. 08:40
null

Kaja Kallas észt miniszterelnök szerint Magyarország olyan problémává válik az Európai Unió számára, amellyel foglalkozni kell, mert az egység fenntartása szempontjából egyre nagyobb kihívást jelent – írta meg a The Guardian.

A lap szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök már régóta próbára teszi az EU vezetőinek türelmét. Példaként felhozta a svéd NATO-tagság késleltetését, valamint az Ukrajnának szánt támogatások blokkolását. Továbbá azt hibaként értékelik, hogy 

a magyar miniszterelnök tiltakozott az új migrációs törvények ellen

A lap szerint az utolsó csepp a pohárban az Orbán-Putyin találkozó lehetett Kaja Kallasnál, aminek hangot is adott.

Ez egy olyan problémává válik, amellyel foglalkoznunk kell. Korábban is megoszlott a véleményünk, sikerült megőriznünk az egységet, de Magyarországgal kapcsolatban egyre nehezebb a helyzet. Mi vagyunk az Európai Unió, vannak szabályaink, így hozzuk meg a döntéseket. Nincs igazán erős eszközünk arra, hogy foglalkozzunk azzal, amit Magyarország tesz

 – mondta Kallas az EU-csúcs előestéjén.

Kallas sérelmezte még, hogy Budapest a legtöbb EU-tagállammal ellentétes nézeteket vall, és a magas infláció ellenére is kívül marad az eurózónán. Szerinte Magyarországnak van szüksége az Európai Unióra.

Ahogy a The Guardian megjegyezte, Orbán viselkedése és botrányos kijelentései miatt egyre inkább elszigetelődik az Európai Unióban. Brüsszel pedig aggódik amiatt, hogy jövőre Magyarország rotációs alapon fogja majd betölteni az EU Tanácsának elnöki tisztét.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Christophe Ena/EPA

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. november 17. 12:20
HP & BL.
kőbaltás
2023. november 01. 07:32
Vajon az Észt miniszterelnök mennyibe kerül Amerikának ? vagy 20 dollárba ?
Kamcsatka5
2023. október 31. 22:00
h. 3,14-csa, inkább szop...d a Fuggerék szarosgyurijának a lingáját!
akkor ki
2023. október 31. 21:51
Kallas! Ott van neked a kaja, a fasza, a kassza, a bassza, ezekkel foglalkozz kicsi Kaja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!