Formálódó német nagykoalíció: Scholz levélben kéri Friedrich Merz együttműködését a migrációs politikában

2023. október 25. 17:31

A kancellár szerint a polgárok joggal várják el, hogy „gyorsan és jelentősen csökkenjen” az illegális bevándorlók száma.

2023. október 25. 17:31

Olaf Scholz kancellár (SPD) levélben kérte Friedrich Merz (CDU) ellenzéki vezetőt, hogy működjenek együtt a migrációs politikában. „Szívügyem, hogy a szövetségi kormány, a tartományok és az ellenzék közösen megállapodjanak a Németországba irányuló illegális migráció érzékelhető csökkentése érdekében” – olvasható a kancellár hétfőn kelt, a CDU vezetőjének írt levelében, amely a Spiegel birtokába került. 

Hazánk polgárai joggal várják el, hogy gyorsan és jelentősen csökkenjen azok száma, akik a tartózkodás jogának kilátásba helyezése nélkül érkeznek hozzánk” 

– írta Scholz a továbbiakban. 

Törvénycsomag készül

A kancellár levelében rámutatott, hogy a szövetségi kabinet szerdán fogja elfogadni a gyorsabb hazatelepítéseket célzó törvénycsomag tervezetét. „A projektet előzetesen intenzíven megvitattuk a tartományokkal, hogy a gyakorlatból származó minél több jelzést átvegyünk. Örülnék, ha a törvénytervezet nemcsak a CDU vezette tartományi kormányok, hanem az Önök parlamenti frakciójának jóváhagyását is megkapná, és ha a jogalkotási folyamatot még ebben az évben közösen le tudnánk zárni” – idéz a lap a kancellár leveléből. 

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP 

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. október 25. 20:29
Gané bagázs, élen a Kalózzal!
Kybon
2023. október 25. 20:21
„gyorsan és jelentősen csökkenjen az illegális bevándorlók száma" - Úgy, hogy kapnak kézbe 450 euró kp-t, valamilyen fűtött lakást, és minden napra ingyen élelmet...?
lemez
2023. október 25. 19:51
A német hajók szaporán hordják lakoságcserére a muzulmánokat.De miért az olaszokhoz?
kukasmacska
2023. október 25. 19:20
Az AfD-vel mikor fog egyeztetni a kancellár úr?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!