Kitálalt egy tisztségviselő: hónapokig készítette elő a Hamász az Izrael elleni támadást

2023. október 12. 21:41

Hangoztatta, fel vannak készülve egy hosszan elhúzódó fegyveres konfliktusra is.

2023. október 12. 21:41
null

A Hamász hónapokig készítette elő nagyszabású támadását Izrael ellen – közölte a radikális iszlamista szervezet egyik magas rangú tisztségviselője, aki Libanonban él száműzetésben.

Ali Baraka a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a támadás pontos időpontját csak néhány Hamász-vezetővel osztották meg.

„Hónapokig tartott a művelet előkészítése. Eddig sikerült elérnünk, amit akartunk. Később fogolycserét szeretnénk kikényszeríteni” – ismertette.

Arról is beszélt, hogy a közvetett tárgyalások a foglyok szabadon engedéséről csak egy tűzszünetet követően indulhatnak meg.

Baraka szerint az izraeli hadsereg most bosszút áll a palesztin népen egy „megsemmisítő háborúval”. Leszögezte, hogy a Gázai övezetben élő palesztinok nem félnek az izraeli szárazföldi beavatkozástól. 

Úgy fogalmazott, hogy a Gázai övezet lesz az izraeli hadsereg temetője.

„A Hamász mozgalom nem elszigetelt. Az arab és muszlim nemzetek, valamint a világ szabad népeinek része vagyunk. Nemzeti felszabadítási mozgalom vagyunk, amely földünk és szent helyeink felszabadításáért, valamint a palesztin menekültek hazájukba való visszatéréséért harcol” – jelentette ki.

Felhívta a figyelmet, hogy fel vannak készülve egy esetleges hosszan tartó konfliktusra.

„Van elegendő fegyverünk és felszerelésünk, hogy ellen tudjunk állni a megszálló erőknek”

 – hangoztatta.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Halil Hamra

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. október 13. 01:21
Ők is a fideszmuszka béketábor része.
concrete
2023. október 12. 23:26
Mintha pár napja még Jeruzsálemet akarták volna fölszabadítani.
konfitaltkacsa
2023. október 12. 23:03
Ki adja ezeket a címeket?? Kitálalt, megszólalt, nagy a baj, áll a bál....normálisan nem lehet leírni?
Józsi6
2023. október 12. 22:06
Tudom, hogy vannak fényevők, meg a sivatag felé jobban süt a nap, de mégis: hogy lesz étel és víz ? Üzemanyag nem kellett a kőkorszakban sem, de víz, élelem esetleg gyógyszer és kötszer, ha már a XXI.században vagyunk ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!