Le Figaro: Orbán túl sokat provokálta az EU-t!

2023. október 30. 15:53

A szerző szerint Brüsszel már meg sem lepődik a magyar kormányfő kihágásain.

2023. október 30. 15:53
ORBÁN Viktor; PUTYIN, Vlagyimir

A Le Figaro brüsszeli tudósítója online cikkében arról ír, hogy Orbán Viktor már annyit provokálta az európai Uniót, hogy Brüsszel már nem is reagál a legújabb kihágásaira.

A cikkben szóba kerül a magyar miniszterelnök találkozója Vlagyimir Putyinnal, és azt írják, Orbán büszkén nyilatkozott kettejük kapcsolatáról Brüsszelben. 

„Minden kommunikációs vonalat nyitva tartunk az oroszokkal. Ellenkező esetben nem lesz esély a békére”

 – jelentette ki. 

Orbán a hét elején bírálta Brüsszelt is, amikor a Szovjetunióhoz hasonlította az Európai Bizottságot. Az uniós költségvetés felülvizsgálatával kapcsolatban Orbán azt javasolta, hogy az EU ne köteleződjön el egy évnél továbbra Ukrajna támogatása irányába.

A brüsszeli csúcstalálkozón több állam- és kormányfő is elmondta, mit gondol Orbán és Putyin találkozójáról. Míg Xavier Bettel, a leköszönő luxemburgi miniszterelnök szerint Orbán Putyinnal való találkozója „egy felemelt középső ujj volt minden katonának, minden ukránnak, akik nap mint nap meghalnak, és akiknek el kell szenvedniük az orosz támadásokat”, Emmanuel Macron szerint viszont hasznos lehet a két államférfi jó viszonya. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2023. október 31. 18:59
Lajoss 2023. október 31. 08:44 "Ennyit tud a csüngőhasú…szemétkedni, zsarolni,provokálni…🤮🤮🤮" Ennyit tud a Lajos. Ez a komplex érvrendszer verhetetlen.
Lajoss
2023. október 31. 08:44
Ennyit tud a csüngőhasú…szemétkedni, zsarolni,provokálni…🤮🤮🤮
B_kanya
2023. október 31. 08:40
"Pelso j. 2023. október 30. 19:49 Mi mást tehetne, ha csak a provokáláshoz ért? - józan diplomáciára se szándék, se képesség. " És akiben volt - mint az Erdélyben bocsánatot kérő Mesterházy, aki felküzdötte azt az mszp-t, aminek a legtöbb képviselője még megszavazta a kettős állampolgárságról szóló törvényt 2010-ben - azt KITAPOSSÁTOK. Meg is vagytok veszve, hogy nem akasztottunk fel mindannyiótokat és nem értitek miért :)))
B_kanya
2023. október 31. 08:36
"alenka 2023. október 30. 21:04 Miért?... Orbán gyilkoltatja az ukránokat?...vagy a drogos náci kobold, esetleg USA?...Magyarország érdekei nem a NATO és nem az UNIO , vagy USA érdekei..." Sem a NATOnak, sem az EU-nak nem lenne érdeke ez a hárorú, de még az USAnak sem, csak ezt azok a körök, akik a tamtamot verik, ezt nem képesek felfogni. Nem fogják fel, milyen ramaty állapotban van az USA és a NATO, azt hiszik, Oroszország még mindig 1991-ben van, Kína pedig még mindig csak licensz nélküli MiG-21-eseket tud gyártani. És mivel az elmúlt cca. 50 évben nagyjából kiirtották az ellenmédiát (Tucker Carlson kirúgásával kb. megjelölve ennek a szakasznak a végét), ezért ezt a delíriumot halljuk majdnem mindenhonnan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!