Nézésbűnözés a londoni metrón

2023. október 06. 21:16

Sok közöttük a csinos, szemrevaló, fiatal és kevésbé fiatal fehérnép.

2023. október 06. 21:16
Ch. Gáll András
Ch. Gáll András
Index

„Az ember utazik a londoni metrón, szép nyugodtan leül – már ha van hely, mert többnyire nincs a Victoria Line-on, amely Észak-Londont, Walthamstow Centralt köti össze a déli Brixtonnal –, és fogalma sincs arról, hogy szabálysértést, sőt, még az is lehet, hogy bűncselekményt követ el.

Már abban az esetben, ha ránéz a szemközti sor valamelyik ülésén helyet foglaló csinos hölgyre. Merthogy Londonban is vannak ilyenek, körülbelül ugyanolyan arányban, mint Pesten, mondjuk a Deák tér és a Keleti pályaudvar között. Csak itt Eustonnak és Green Parknak hívják az állomásokat. A hölgyek külleme lényegesen változatosabb, mint mifelénk, még a hozzánk hasonló, átlagos fehér bőrűek vannak a legkevesebben, nagyon sok az ébenfekete színű karibi, nigériai, kenyai eredetű, rengeteg a kínai, japán, koreai, vannak bőven indiaiak, pakisztániak, arabok, mindenféle náció lányai, akik többnyire már itt születtek Londonban, második és harmadik generációs bevándorlók.

Sok közöttük a csinos, szemrevaló, fiatal és kevésbé fiatal fehérnép (ez a kissé archaikus megjelölés nem a bőrszínükre értendő, hanem a nemükre), akin óhatatlanul megakad az egyszeri férfi utas szeme.

Na, ez az a pillanat, amikor jó eséllyel szabályt sért, sőt, bűntettet követ el az illető.

Ugyanis ott virít a tűzvörös plakát az ajtó mellett, jól látható helyen, szinte kiveri az utas szemét:

Staring

Magyarul szemezés, bámulás, vagyis a szemkontaktus felvétele valakivel. Jelen esetben egy hölggyel.”

Nyitókép: DANIEL LEAL / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2023. október 07. 13:57
Nem az tilos, hogy ránézünk valakire, hanem az, amikor egy - ez mindig férfi, hogy lehet ez - valaki valakit kitartóan néz, mustrál, egész nyilvánvalóan úgy, hogy a bámult személy zavarba essen, kényelmetlenül érezze magát, sőt attól függ hogy nézik- még fenyegetve is érezze magát. Ez egy szexuális zaklatás, erről van szó amit a cikk írója szándékosan nem ért. Szánalmas. Ez ugyanúgy tilos, mint a pressing, a dörgölőzés, touching, nyúlkálás, upskirting, fényképet csinálni alulról, a szoknya alól. Erről is vannak plakátok a londoni metróban.Még szép hogy tilos mindez.
Dixtroy
2023. október 07. 13:54
Mit néző, nem vagy te intéző?!
Dixtroy
2023. október 07. 13:50
Eb is nézhet püspökre.
Box Hill
2023. október 07. 13:48
A liberálisok már a vakságot is megkövetelik. Eddig csak a hülyeség volt elvárás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!