Összehangolt támadást hajtott végre Izrael

2023. október 24. 08:20

Mintegy félezer Hamász-célpontra mértek csapást.

2023. október 24. 08:20

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) X közösségi oldalióukon számoltak be arról, hogy az elmúlt 24 órában 

több mint 400 terrorista célpontra mértek csapást.

Célpontjaik között szerepeltek olyan Hamász-fegyveresek, akik rakétákat készültek kilőni Izrael felé. Operatív alagútak, amelyek lehetővé teszi a terroristák számára, hogy a tengeren keresztül beszivárogjanak Izraelbe. 

Valamint Hamász parancsnoki központok, amelyek közül többet is mecsetekben alakítottak ki egyes egységek állomástatására és fegyverek tárolására.

Az IDF folytatja a műveleteket az ártatlan civilek biztonsága érdekében – jelentették ki a bejegyzésben.

Cél a Hamász semlegesítése

Mint ismert, a hadsereg célja a Hamász semlegesítése a Gázai övezetben. Yoav Gallant védelmi miniszter szerint az övezet „megtisztítása” akár három hónapig is eltarthat.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. október 24. 09:16
Ha a szent helyeket hadi célokra használják az megszűnik civil létesítmények és menedékhelynek lenni átminősül katonai célponttá. MINDEN KATONAI CÉLPONTNAK MINŐSÜL AMIT KATONAI CÉLOKRA HASZNÁLNAK.
riccky
2023. október 24. 09:10
Valaki magyarázza meg nekem hogy egy ilyen kicsi területen hogyan lehet ennyi támaszpont? Én itt ÉLek Izraelben de nekem ez érthetetlen így is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!