Szimbolikus házasságot kötött két meleg lengyel politikus egy színházban

2023. október 01. 12:12

Szerintük a szerelem az szerelem.

2023. október 01. 12:12

A humenonline arról ír, hogy Robert Biedroń, az ellenzéki Tavasz párt vezetője, valamint a baloldali összefogás egyik vezető alakja szimbolikus ceremónia során „házasodott össze”.

Hozzátették: a kettő képviselő egy színházi előadás közben kötötte össze az életét szimbolikusan, kifejezve reményüket, hogy egy nap majd ténylegesen, jogszerűen is összeházasodhatnak hazájukban. A pár 23 éve van együtt, jegyzik meg.

„Amikor Słupsk polgármestere voltam, több száz esküvőt celebráltam, de most először álltam a másik oldalon. Csodálatos érzés, amelyet meg kell osztani másokkal. Ezért 

mindent meg kell tennünk, hogy két felnőtt ember megtapasztalhassa a házasságkötést, amikor akarják. 

Mert a szerelem az szerelem” – mondta Biedroń.

Másikuk így írt a Facebookon. „Idegesek voltunk és elöntöttek az érzelmek. De 

dühösek is voltunk, hogy 2023-ban, Európa közepén két embert, akik szeretik egymást, nem ismer el az országuk. 

Hogy tisztelet és méltóság helyett többszázezer lengyel csak lenézéssel szembesül.”

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2023. december 28. 19:04
Lengyelország volt az egyik legelső ahol dekriminalizálták a buziságot közel egy évszázaddal ezelőtt. Azóta bárki szabadon buzulhat nem úgy mint az USA-ban ahol a mai napig nem vonták vissza a buziságot büntetni rendelő törvényeket. Ez a két buzi meg úgy tesz mintha üldöznék őket, mert ez is hozzátartozik az Amerikából átvett, lengyel viszonyok között teljesen inadekvát divathullámhoz. Hányadék csicskanépség.
alenka
2023. október 05. 15:39
Ukrán gyümölcsökkel tűzdelték tele a rusnya fejüket?...hányinger valamin....jujjjj
HunCsz
2023. október 02. 08:10
Ez egy éhgyomorra kemény volt gyurka bácsiék azért profik . europa legkeresztényebb és egyik legkarankánabb országában is sikerült elinditania a vén sátánnak a halálkultura és az ember alatti létezés virusát. ez az igazi globális "felmelegedés" Kiváncsian izgulok, hogy mi lesz a választás eredménye, mert ez rólunk magyarokról is szól
fenris
2023. október 02. 00:23
Szerintem egy svéd no-go zónában meg kéne ismételni az előadást, mert hát bátran ki kell állni az ügyért :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!