Szlovák vélemény a lengyel választásról: Orbán, Fico, Orbán, Orbán

2023. október 17. 11:12

A nyugati lapokhoz hasonlóan a szlovák SME is keresi az összefüggést a lengyel választások eredménye, valamint a V4-ek szövetségének esetleges meggyengülése között. Gazemberezés és túlárazott stadionozás is előkerült a publicisztikákban.

2023. október 17. 11:12


ATTILA KISBENEDEK  /  AFP

Több írást is szentelt a lengyel választások eredményének a szlovák SME, amely ezt a lehetőséget is kihasználta Orbán Viktor és Robert Fico kritizálására: az egyik véleménycikk szerint például az Orbán-Fico „gazemberi tengely" nagyságrendekkel kisebb problémát jelent majd Brüsszelnek, mintha Lengyelország is a szövetség része lenne.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy másik SME-publicistának a szlovák koalíciós szerződés aláírásáról a „túlárazott” magyar stadionok és Orbán Viktor sportszeretete jutott eszébe, valamint az, hogy a magyar miniszterelnökhöz hasonlóan Robert Fico is szereti a közmondásokat használni…

Abban bízom, hogy alapvetően nem fogja befolyásolni az uniós forrásokról való tárgyalásokat a lengyel választási eredmény; szerintem nem lesz nehezebb elérni a megállapodást, egy másik választási eredmény esetén viszont könnyebb lett volna

mondta a Mandinernek Navracsics Tibor.

Ezt is ajánljuk a témában

 Itt nézheti vissza a Mandiner élő közvetítését a lengyel választásokról:

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2023. október 18. 19:46
Nem politizalok így ír: Ki olvas itt szlovák lapokat? Orbán sem. Akkor pedig magasról szarom le. Gondolod, hogy nem szemlezik a szomszédos államok sajtóját és azt nem nézi át a miniszterelnök? A magyar sajtót is sokfelé figyelik. Emlékszel, clintonné is klubradiót hallgatott és az általa olvasott cikkekre azonnal reagált.
Vasalo
2023. október 17. 19:01
Gyurcsány iratta ezt a cikket is? 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩
Gullwing
2023. október 17. 17:57
Sírnak a szlovák korcsok...
EX_Terminator
2023. október 17. 16:00
A lengyel kormány elkövette azt a halálos hibát, hogy összeállt a zelenszki félékkel, akik mellesleg? Az esküdt ellenségeik. ERRE POLITIKAILAG EMBERILEG ÉS TÁRSADALMILAG NINCS PARDON. Arról nem is beszélve, hogy mekkora eszelős búval baszott idiótának kell lenni hozzá. Esélyeik? vannak. DE ILYET SOHA SEMMI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM LEHET, NEM SZABAD.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!