Újabb Hamász-vezért likvidált Izrael

2023. október 31. 11:32

Eközben Izrael újabb gázai és libanoni célpontokat lőtt.

2023. október 31. 11:32

A hadsereg szóvivője, Daniel Hagari arról tájékoztatott, hogy az izraeli erők folytatták a harcot és az előrenyomulást a gázai szárazföldi hadműveletben, terroristákat semmisítettek meg a szárazföldi egységek és a légierő közös és összehangolt csapásai során, és felszámoltak több száz Hamász-célpontot.

 Heves csaták zajlanak Gázában, kitartásra és türelemre lesz szükség mindannyiunktól”

 – mondta Hagari.

 

A katonai szóvivő jelentése szerint hírszerzési információk alapján vadászrepülőgépek hétfő este megölték a Hamász északi parancsnokságában lévő Béjt Lahia zászlóalj parancsnokát, aki az Erez kibuc és Netiv Haaszara falu elleni iszlamista csapatokat irányította a Hamász október 7-i terrortámadásában. Korábban a Hamász légierejét vezette, részt vett a terrorszervezet drónos és siklórepülős egységeinek fejlesztésében. Az izraeli hadsereg szerint kiesése jelentős csapást mért a Hamász védelmi képességeire a szárazföldi hadműveletekkel szemben.

Kedden robbanások hallatszottak Izrael legdélebbi részén, Eilat környékén. Ellenséges repülő tárgyakat robbantottak fel az országba érkezésük előtt, melyeket a izraeli értékelés szerint Jemenből indítottak.

A hétfőn kiszabadított izraeli katonanő értékes információkat adott át az izraeli hírszerzésnek. „Elképesztő és fontos művelet volt a kimenekítése. 

Reményt ad, hogy továbbléphetünk. 

A Hamász csak a nyomás hatására lesz hajlandó tárgyalni a fogolycseréről” – nyilatkozta a szárazföldi hadművelet és a túszmentő erőfeszítések együttes hatásáról Jichák Brik nyugalamzott tábornok a ynet hírportálnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Az izraeli hadsereg Ciszjordániában, Rámalláhban lerombolta Szalah Al-Arúrinak, a Hamász elnökhelyettesének és külpolitikai, valamint Ciszjordániáért felelős vezetőjének a házát. Arúri jelenleg Libanonban él, korábban Törökországban, a szíriai polgárháború előtt pedig Damaszkuszban élt, miután távozásának feltételével elbocsájtották egy izraeli börtönből. Éjjel ismét izraeli razzia volt Ciszjordániában, melyben több tucat körözött szélsőséges iszlamista palesztint tartóztattak le.

Libanonból leadott lövésekre válaszul az izraeli hadsereg a libanoni síita Hezbollah milícia célpontjait támadta libanoni területen. A szervezet fegyvereit, állásait és más katonai létesítményeit lőtték.

(MTI)

***

Nyitókép: JALAA MAREY / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. november 01. 00:46
Ha így megy, akkor 2030-ra végeznek, talán.
valerian-0
2023. október 31. 17:35
Abba ne hagyják még egy hamaszos lélegzik.
alexandrosz-2
2023. október 31. 15:34
Szar zsidó propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó.
Mich99
2023. október 31. 14:47
@minoritás, így igaz: Ali már 20 éve a Hamász egyik vezére. Amikor elfogták, azt mondta, hogy ő 12 éves és ezért egyből el kell engedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!