A Black Friday után itt a Cyber Monday

2023. november 27. 11:27

Természetesen ez a kereskedelmi ünnep is az Egyesült Államokból indult hódító útjára.

2023. november 27. 11:27

A Black Friday csak most ért véget, azonban máris itt az újabb nagy kereskedelmi ünnep, a Cyber Monday – ennek nézett utána a Ripost.

A Cyber Monday időpontja mindig a Black Friday-t követő hétfő, ez a nap idén november 27-e. Nagyon egyszerű elgondolás mentén alakult ki ez a kereskedelmi ünnep. Az Egyesült Államokban a hálaadást követően ugyanis ezen a napon térnek vissza először a munkahelyükre az emberek és a számítógépjeik mellett online megvásárolhatják mindazt, amiről a Black Friday és az azt követő hétvége során lemaradtak.

A Cyber Monday, akárcsak a Black Friday, nem meglepő módon Amerikából indult, mostanra pedig az egész világon elterjedt.

A Cyber Monday kifejezést egyébként először 2005. november 28-án egy sajtóközleményben használta Ellen Davis és Scott Silverman. Ezután néhány év alatt pedig ez lett az egyik legfontosabb nap az online vásárlás világában.

Az online értékesítés napi rekordját már évek óta a ez a nap tartja a legtöbb országban.

Elsősorban internetes webáruházak hirdetnek ilyenkor óriási leárazásokat. Cyber Monday lesz például az Amazonnál és az Aliexpressnél is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2023. november 29. 21:48
Minden hülyeség az USA-ból indul "világhódító körútjára"! :D
EX_Terminator
2023. november 27. 14:24
Az érzéseim magánszférám privát dolgaim azokra tartoznak akik méltók a bizalmamra! Közületek pedig egyetlen egy sem esik ebbe a kategóriába, ÉS AKI ERŐNEK EREJÉVEL BELE AKAR TOLAKODNI? Az egész egyszerűen agyon lesz érte ütve! Ezzel kezdtem ezzel zárom és amíg világ a világ itt is maradunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!