A német kormány megkönnyítené a menedékkérelmek elbírálását

2023. november 11. 22:38

A javaslatok között szerepel az útlevél- és okmányellenőrzés csökkentése és kevesebb információ megszerzése az uniós adatbázisokból.

2023. november 11. 22:38
Olaf Scholz német szociáldemokrata kancellár

Nancy Faeser német szociáldemokrata szövetségi belügyminiszter a menedékkérők biztonsági ellenőrzésének egyszerűsítésére szólította fel a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatalt (BAMF), hogy ezzel is felgyorsítsa a menekültügyi eljárást – olvasható a Bild hasábjain. 

Faeser javaslatai között szerepel az útlevél- és okmányellenőrzés csökkentése, a migránsok mobiltelefonjainak szkennelésének megszüntetése, kevesebb információ megszerzése az uniós adatbázisokból, valamint az olyan adatok, mint az iskolai végzettség és a dialektus rögzítésének megszüntetése, amelyekből kiderülhet az arabul beszélő menedékkérők valódi származása.

Faeser emellett kéri, hogy állítsák le a Görögországban már kérelmet benyújtó menedékkérők visszaküldését, amihez egy másik uniós ország általi elutasításra és az eredeti kérelem benyújtásának helyszínére való visszatérésre van szükség.

Faeser minisztériuma megerősítette a tervet, hangsúlyozva a BAMF-fel való együttműködést a menekültügyi eljárások felgyorsítása érdekében, a biztonság fenntartása mellett, mint elsődleges prioritást. 

Konkrét részleteket azonban nem közöltek arról, hogy ezek az intézkedések hogyan kezelnék a potenciális biztonsági aggályokat, különösen a radikális vallási nézeteket valló személyekkel kapcsolatban. 

Mivel Németországban az év végéig várhatóan több mint 300 000 menedékjog iránti kérelem érkezik, a kérelmek feldolgozásának képességével és az ezzel kapcsolatos kihívásokkal kapcsolatos aggodalmak nőttek. 

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. november 12. 17:50
Mire a német szavazó kijózanodik, már nem lesznek elegen.
survivor
2023. november 12. 17:31
Hogy osztoznak Germánián a fekák, arabok,barnák, sárgák.... ? Kékek, zöldek, okketek, vekkerek..
survivor
2023. november 12. 17:26
Nem értem.... Mennyi pénzt kap a folyamatos hazaárulásért? Vagy hisz abban amit csinál ?
rockercicc
2023. november 12. 11:45
Kurva anyját az idiótának! Nincs még elég terrorista??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!