Brit politikai szakértő: Nem szívesen írom, amit írok, de itt az ideje véget vetni a háborúnak Ukrajnában

2023. november 09. 09:08

A szerző fájó szívvel, de arra kéri Ukrajnát, fejezze be a háborút.

2023. november 09. 09:08
null

Konstantin Kisin, brit-orosz szatirikus, író és politikai kommentátor szerdai véleménycikkében azt írja: akármennyire is fáj ezt kimondani, itt az ideje véget vetni a háborúnak Ukrajnában. Kisin hangsúlyozza, ezzel nem azt akarja mondani, hogy Ukrajna és a Nyugat minden eddigi erőfeszítése fölösleges volt. Sőt! A katonai ellenállásnak köszönhetően Ukrajna képes volt úgy felvenni a harcot Oroszországgal szemben, amire senki sem számított.

„A nyugati fegyverszállításoknak, hírszerzéseknek és tanácsoknak, valamint az ukrán nép bátorságának, és az ország katonai és politikai vezetőinek köszönhetően

Ukrajna olyan eredményeket ért el, amelyek a háború első napjaiban lehetetlennek tűntek” 

– írja.

A nyugati segítséggel az ukránok először visszaverték a támadást Kijevnél, majd több nagyobb területet visszaszereztek, Herszonnál pedig visszavonulásra kényszerítették az oroszokat. Mindennek köszönhetően Ukrajna megőrizte szuverenitását, Putyin megfizetett a tetteiért, a Nyugat pedig olyan együttműködésről tett tanúbizonyságot, amit senki nem gondolt volna, sorolja a  szerző, majd hozzáteszi: 

Mindezt az eredményt már hónapokkal és több tízezer halálos áldozattal ezelőtt sikerült elérni”.

Kisin arra kéri Ukrajnát: fejezze be a háborút, ami egy ideje csak pusztulást hoz.

Nyitókép: MTI/EPA/Jakiv Ljasenko

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2023. november 09. 18:22
A nyugati színészek se utaznak már Zelenszkijhez vagy egy éve. Le se szarja őket már senki.
Haramia
2023. november 09. 14:34
Pénzt dobni a tűzbe. Ott melegszik a nyugat. Kihűlt tűzhelyt otthagyva, ki-ki hazaballagott. Kinél van még lóvé? Menjünk a kocsmába! Ha már ez elúszott, legalább utoljára sirassuk a jövőt ....hiába.
NokiNokedli
2023. november 09. 13:52
Miért nem a Kócosnak (BoJo-nak) szólt, az (is) erőlteti az ukránok kinyiffantását? "Ukrajna olyan eredményeket ért el, amelyek a háború első napjaiban lehetetlennek tűntek” - Mint pl. eltemetni azt a rengeteg fiatal halottat?
survivor
2023. november 09. 13:03
Tommaso megfeledkezik az ukrán származású SZKP KB főtitkár(ok)ról: Brezsnyev , Hruscsov. Vagy egyik, vagy mindkettő, ez tisztázatlan. A hős ukránok 1654ben csatlakoztak Oroszországhoz. Ugye Tommycica ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!