Ijesztő jelenség: Dávid-csillagok lepték el a párizsi házfalakat

2023. november 07. 21:00

A francia ügyészség csak annyit tudott közölni, hogy a festményeket egy „külföldön élő személy kifejezett kérésére” készíthették.

2023. november 07. 21:00
FRANCE. PARIS (75) (14TH DISTRICT) AT THE END OF OCTOBER 2023, STARS OF DAVID WERE PAINTED (BY STENCIL) ON PARISIAN RESIDENTIAL BUILDINGS. HERE IN THE 14TH ARRONDISSEMENT, DAREAU STREET

 Október 31-én reggel mintegy hatvan, sablonnal készített kék csillagot találtak több párizsi kerületben és két elővárosi negyedben.  Az ügyben megbízott vizsgálóbírónak kell „azonosítania az elkövetőket és elemezni az akció mögött meghúzódó szándékot” – jelezte közleményében az ügyésznő. Laure Beccuau szerint a nyomozás azt már megállapította, hogy 

ezeket a feliratokat egy férfi és egy nő készítette, egy egyedi útvonal alapján, egy harmadik személy jelenlétében, aki lefényképezte a rongálásokat”. 

A férfi és a nő azóta elhagyta Franciaországot – olvasható a közleményben. Összefüggésbe hozták őket más bűncselekményekkel is, amelyeket Párizsban négy nappal korábban követtek el, s amelyek miatt egy másik duót, szintén egy férfit és egy nőt előállítottak. Mindketten Moldovában születtek. 

„Egy helyi lakos látta őket, amikor egy kék csillagot stencileztek egy falra. Azt mondták, hogy egy harmadik féltől kaptak megbízást a munkára, pénzért cserébe, amelyet bizonyított egy orosz nyelvű beszélgetés a telefonjukban” – írta az ügyész. Az ügyészség szerint „a telefonos kutatások arra utalnak, hogy a két elkövetőpár ugyanazzal a harmadik féllel állt kapcsolatban”.  „Nem zárható ki tehát, hogy a kék Dávid-csillagok festését Párizs környékén egy külföldön élő személy kifejezett kérésére hajtották végre” – állapította meg az ügyészség. Mintegy 250 Dávid-csillagot festettek különböző házakra, „időnként olyanokra, ahol zsidó közösségek élnek, néha pedig nem”.

A kormány vasárnap azt közölte, hogy 1040-re emelkedett az antiszemita cselekmények száma, és 486 embert, köztük 102 külföldit előállítottak október 7-e, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni terrortámadása óta.

(MTI)

Nyitókép: J-F Rollinger / Only France / AFP

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 08. 18:03
Nem kell ijedezni! Büszkének kell lenni, hiszen kipát is hordanak, meg dávidcsillagot is a nyakukban! A lényeg, hogy tudják a pajtik, meg a csicskák, hogy kik az urak és az urak hol laknak.
backsplash
2023. november 08. 15:23
Na persze. A zoroszok.
Uztu
2023. november 08. 07:38
Ja emlékszeknilyenra. Zsidókat kaptak rajta (véletlenül) pár éve hogy műbalhét csinálnak. Akkor még horogkereszteztek
connorj
2023. november 08. 06:30
Folyik az ember-vér, Nő a káosz. Gyilkolnak. DE: MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 https://vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ https://m.youtube.com/watch?v=prQcjgGJLa8&t=8s&pp=ygUSYmlzdGV5IHpzdXpzYSAyMDIz https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!