Lelökdösnek-e minket az európai vonatról?

2023. november 13. 08:28

A szabadság, kereszténység, kulturális örökség helyét a liberális véleményterror, a nemi eltévelyedések; eszmék, tárgyak vagy éppenséggel állatok fontosságának az emberi élet elé helyezése vette át.

2023. november 13. 08:28
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Egyre többször hallani, különböző helyekről, hogy Magyarországnak nincs helye az EU-ban. Csak a szűk közelmúltban az EP-képviselő Verhofstadttól az amerikai képviselőház volt elnökasszonyán, Nancy Pelosin át az ukrán színész Zelenszkijig.

  • Guy Verhofstadt ismét Orbán Viktort támadja
  • Nancy Pelosi: Magyarországnak nem kellene az EU-ban lennie
  • Az ukránok szerint nekik helyük van az EU-ban, Magyarországnak pedig nincs

Első reakciónk a tiltakozás volna, hiszen – ahogy Toldiban felhorgadt a méltatlankodás: »Ki volna úr más széles e határban?« – bő ezeréves európai múlttal, a történelem viharaitól meggyötörten és az európai értékekért rengeteget vérezve és azokról tanúságot téve joggal mondhatjuk: kinek volna itt inkább helye? Jobban belegondolva azonban el kell ismerni; ezek a mai európaiak valóban egészen mások. Eleve nem ilyen EU-hoz csatlakoztunk, és ez nem csak az elmaradt bécsi cukrászdákra vonatkozik. Az EU megváltozott, a prioritások mások lettek.

A szabadság, kereszténység, kulturális örökség helyét a liberális véleményterror, a nemi eltévelyedések; eszmék, tárgyak vagy éppenséggel állatok fontosságának az emberi élet elé helyezése vette át.

És minderről a gyökeres változásról sehol nem kérdezték meg a népet, nyugaton lassacskán az ugyanazt hirdető különböző nevű pártok közül választhatnak csupán. Amiképpen a hetvenes-nyolcvanas évek Magyarországán csak az lehetett jelölt, aki elfogadta a Hazafias Népfront programját, a mai Európában ugyanilyen kizárólagos program mentén szerveződnek a pártok.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2023. november 15. 14:56
"Fed74 2023. november 15. 07:02 Kilóg a fideszfasz a szádból" A qrva anyád szájából lóg a lófasz!
Fed74
2023. november 15. 07:02
Kilóg a fideszfasz a szádból csicska Ungváry! Némi eltévejedések? Szájer Jóska még meg van neked fideszes köcsög? Nem hallom!!!! Te szektás rühes kutya!!!!!!!!!
Fed74
2023. november 14. 19:36
Ungváry te rühes Gyerekbaszó köcsög! Már megint a Gyerekeken jár az eszed fideszes kutya? Irány a Türk tanács köcsög! Ja, de vidd magaddal a tolvaj fidesz bandádat is!!!
Dixtroy
2023. november 13. 18:53
A matabelékkel kiirtatják a xhosákat, a tuszikkal a huttukat, a kurdokkal az örményeket, a románokkal a magyarokat, majd az első adandó alkalommal úgy hagynak szarban mindenkit, mintha nem ők generálták volna az egészet. Az a látszólagos nyugati jólét arra kellett, hogy a keletiek észt vesztve tülekedjenek, hogy ki tudják őket zsebelni, majd miután már nem kell a nyugati potemkin-világ, szépen hagyják a hülyék fejére omlani. Ne feledjük, a 2.vh Európa minden népét taccsra vágta, és az amcsik vették át a boltot, csak éppen a nyugatiaknak azt mondták, hogy ők a győztes oldalon vannak. Na mára ennyi maradt, a nagy győztes oldalon állás, a következő negyven évre meg a kilátás, hogy kell egy ilyen szőnyeg amit Mekka felé lehet tájolni, vagy egy terror hír leszel a fészbúkon, és mindenki nagyon fog sajnálni, de nem engedi magát megfélemlíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!