Meglepő eredmények: orvosi szaklap írt a Pfizer-vakcinák mellékhatásairól

2023. november 13. 08:17

A kutatás meglepő mellékhatásokat talált!

2023. november 13. 08:17
null

Nemrégiben lezajlott egy hat hónapos multicentrikus vizsgálat, amely a Pfizer vakcina mellékhatásainak gyakoriságát elemezte cukorbetegségben szenvedő és nem szenvedő egyének körében. A kutatás meglepő eredményekre vezetett, mivel több mellékhatás is jelentkezett a diabéteszes betegeknél – írta meg a Cureus.

A 750 résztvevő mindegyike megkapta a Pfizer vakcina mindkét adagját, és a vizsgálat a mellékhatások előfordulását vizsgálta a cukorbetegségben szenvedők és az egészséges egyének között. A résztvevők között 289 (77,1%) férfi és 86 (22,9%) nő volt cukorbeteg. Az első adagot követően a leggyakoribb mellékhatás a cukorbetegek 66,9%-ánál és a nem cukorbetegek 67,7%-ánál az injekció beadásának helyén érzett égő érzés és kisebb gyulladás volt. A második adag után a cukorbetegek 64,0%-a és a nem cukorbetegek 51,7%-a izomfájdalomról számolt be, ami statisztikailag szignifikáns különbséget mutatott – derül ki a szaklapban közzétett kutatásból.

A vizsgálat következtetése szerint a cukorbetegségben szenvedő alanyok gyakrabban tapasztaltak helyi és általános mellékhatásokat, mint azok, akik nem szenvedtek a betegségben.

Ezek közé tartozott az injekció helyén érzett égő érzés, kiütések, izomfájdalom és láz, bár ezek többsége kisebb és átmeneti volt. A megfigyelt mellékhatások ellenére a résztvevők többsége elégedett volt a Pfizer vakcinával és az általa nyújtott védelemmel.

A tanulmány eredményei eltérnek néhány korábbi kutatástól, amelyek az első adag után magasabb mellékhatásokról számoltak be, mint a második adag után. Emellett ellentmond azoknak a tanulmányoknak, amelyek szerint a diabéteszben szenvedő egyéneknél kisebb valószínűséggel jelentkeznek súlyos vakcina-mellékhatások.

Összefoglalva, a kutatás fontos betekintést nyújt a Pfizer Covid-19 vakcina mellékhatásaiba, hangsúlyozva, hogy további kutatásokra van szükség az eredmények pontosítása és a vakcina biztonságosságával kapcsolatos pontos tájékoztatás elősegítése érdekében.

Nyitókép: Marcus Brandt / picture alliance via Getty Images

 

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Globalfake
2023. november 18. 08:41
sokáig ellene voltam a vakcinának, volt egy rossz előérzetem, aztán munkahelyi és közösségi presszió miatt csak beadattam a pfizert, mert erről gondoltam, hogy modern terápia. Az első injekció után semmi bajom nem volt, totál semmi. Aztán jött a második adag....padlóra tett, olyan beteg lettem tőle, mint az állat hetekig. Aztán persze ahogy kell simán elkaptam a kovidot, azzal is döglödtam hosszú hetekig, baromi magas lázzal. Azóta én nem érzem magam fullosnak, néha betegségszerű fasságok döntenek le amit nem mndanék se náthának se influenzának, olyan furcsa kórság ami után aztá hetekig még köhigcsélek....szóval mai aggyal kihagynám az rns oltást és inkább a klasszikus immunizációt választanám, a kínai féle attenuált, gyengített vakcinát adatnám be ha már nagyon kellene. Ezek a modern, spike-transzporter eljárások kurva nagy zűrzavart okoznak az élő szervezetekben, mivel a vírusnak csak egy komponensét tartalmazzák szemben a hagyományos oltással.
blondiner
2023. november 13. 22:57
Basszus! A hitvita újra a napirenden. Újra csak azt tudom mondani - aki akar, az oltakozzon, aki nem akar, annak ne legyen kötelező. Felnőtt ember tud dönteni, és vállalja a felelősséget a saját egészségéért! Ebben az a borzasztó, hogy a lakosság egy része azt se érti, hogy a dihidrogén-oxid mennyire veszélyes anyag: nagyobb mennyiségben fulladást okoz :D
pragmatika
2023. november 13. 17:27
@survivor "Nagyon ránk fér egy SÚLYOS világjárvány, hogy az oltásellenes csörhe , tanulatlan emberek pofáját befogja !" Hmmm.... először is, nem csak tanulatlan embereknek voltak kétségeik ezekkel a kísérleti sz.rokkal kapcsolatban, hanem szakembereknek is. Másodszor én emlékszem, hogy maga Katinka is azt mondta, hogy főleg idős legyengült immunrendszerű embereknek ajánlja. Szerinted miért mondta ? Mert szerintem azért, mert akkor már voltak jelei a súlyos autoimmun reakcióknak, amit azok a sz.rok kiváltottak. (pl. trombózis, gyulladásos reakciók stb.)
agglomeracioskarrieristaadocsalopolgar
2023. november 13. 17:22
Már melegítik a témát megint. Csúti már oltana
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!