Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nem bevethető a német szövetségi katonaság, nincsenek elegen

2023. november 13. 06:54

Az ország biztonsága forog kockán, újra bevezethetik a sorkatonaságot.

2023. november 13. 06:54

Németországban egyre kevesebben választják a katonai hivatást, miközben a külső fenyegetés egyre csak nő. André Wüstner, a hadsereg érdek képviseleti szervezetének, a Deutscher Bundeswehr Verband (DBwV) elnöke szerint több vállalkozókedvű jelentkezőre van szükség, vagy az ország biztonsága érdekében vissza kell vezetni a hadkötelességet – írja a német ZDF.

Kijelentette, legkésőbb a jövő év végééig meg kell állítani a létszámcsökkenést, és a Bundeswehrnek újra bevethetővé kell válnia, máskülönben komoly veszélyben lehet Németország. Felszólította a védelmi minisztériumot, hogy dolgozzanak ki egy tervet a katonák toborzására, az államot pedig, hogy vezessenek be olyan intézkedéseket, amelyekkel újra vonzóvá tehetik a katonaságot a fiatalok számára. 

Amennyiben ez nem történik meg, Wüstner szerint nem marad más lehetőség, mint a sorkatonaság bevezetése.

Nyitókép: AFP/FRED DUFOUR

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. november 14. 07:20
"Németországban egyre kevesebben választják a katonai hivatást, miközben a külső fenyegetés egyre csak nő." Most kitől félnek? Az ész nélkül fegyverkező lengyelektől? Vagy a muszlim kisebbségtől? Nem kell fosni. Majd a megszálló USA gazdi megvédi őket.
Zolotarjov
2023. november 13. 17:46
Mihamarább be kell vezetni itthon a sorkatonaságot..
KBA98
2023. november 13. 14:26
Nem baj! A II. Világháborúban sokat tettek! Még mindig nyögi a társadalom az elfoglalt országokban! Az emlékek még meg vannak! Merkel anyátok és Ursula testvéretek még rá is tesz néhány lapáttal!
2xli
2023. november 13. 11:21
Nem bevethető helyesen: nem vethető be!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!