Zelenszkij: „Nem Magyarország az egyetlen bot a küllők között"

2023. november 22. 10:25

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint országa mindent megtesz azért, hogy csatlakozhasson az Európai Unióhoz, és tudja, nem Magyarország lehet az egyetlen tagállam, amely ezt megakadályozhatja.

2023. november 22. 10:25
Zelenszkij Szlovákiában

Az Ukrajna európai uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdésével kapcsolatos döntés nem ajándék, de a bot a küllők között, tehát az ország, amelyik megakadályozhatja ezt, nem csak Magyarország lehet – véli Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Az Unian beszámolója szerint az államfő kiemelte, Ukrajna mindent megtesz annak érdekében, hogy még decemberben megkezdesse a tárgyalásokat. Az Európai Parlament már beleegyezett abba, hogy irodát nyisson a háborúban álló országban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ukrajna tisztában van azzal, hogy bármely ország útja az Európai Unióba az érdemek, és nem az ajándékok útja, ezért megtesszük a magunk részét

– jelentette ki Zelenszkij. Hozzátette, szeretné, ha odafigyelnének arra Európában, hogy Ukrajna egy háborúban álló ország, így különösen fontos, hogy mielőbb megkezdődjenek az egyeztetések a teljes integráció folyamatáról. Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy reméli, van igazság, és nem csak üres szavak, hogy Ukrajna a közös értékeket védi.

Zelenszkij azt ígérte, Ukrajna minden feltételt teljesít, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pedig azt, hogy mindent megtesz azért, hogy meggyőzze az Európai Unió tagállamainak vezetőit Ukrajna támogatásáról.

Daniel Freund nyíltan magyarellenes zöldpárti képviselő korábban azt állította, hogy a magyar kisebbség akkor lenne a legjobban védve, ha Ukrajna EU-tagállam lenne – ez természetesen nagyon-nagyon messze áll a magyar kormány álláspontjától.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Tomás Benedikovic

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. november 22. 21:52
Bénán hazudik. Európa tönkretétele Ukrajna által az USA érdeke. Röhej, hogy az uniós bürokraták ehhez asszisztálnak.
rocktoberi-2
2023. november 22. 21:35
Nem kell kapkodni. Mikor is kezdődtek meg a csatlakozási tárgyalások Törökországgal?
mai nap
2023. november 22. 19:35
Magad vagy a bot a küllők között, zongorista 😡!
salmonella
2023. november 22. 17:48
A zusa által levadászott földeken termesztett GMO élelmiszert akarják vámmentesen az unióba önteni. Ehhez kell 1 trójai ló, ami az ukrajna nevű bábállam, bábkormánnyal. E mellett nem tartom lehetetlennek, hogy a Csernobil körül elterülő földeken is termelnek, végül is arrafelé is kiválóak a földek. Be is szereztem gyári kalibrált Geiger-Müller számlálót, azzal ellenőrzöm a gabona eredetű élelmiszereket és a húsokat. A Stroncium (Cs-137), Plutónium izotópok, Stroncium (Sr-90), Amerícium (Am-241) java része a mai napig mérhető, egyesek felezési ideje ezer években mérhető. De hát a tőke nem sugároz... A hazai magtárakban betárolt ukrán kukoricával takarmányozott vágóállatok (és a tej) is lehet e miatt szennyezett. Erről teljes hírzárlat van, senki nem piszkálja ezt a problémát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!