A CDU kitoloncolná a menedékkérőket Németországból

2023. december 17. 20:08

Eddig Willkommen volt, mostantól auf Wiedersehen lesz.

2023. december 17. 20:08

Az ellenzéki német Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik képviselője, Jens Spahn a hétvégén azt mondta, támogatják az országba érkező menedékkérők harmadik országba szállítását, így drámaian csökkenthető lenne a menedékkérők száma, írja a Guardianra hivatkozva a 444. A 2025 őszén tartandó szövetségi választásokon meghatározó téma lesz a migráció, a CDU pedig szeretné visszaszerezni a szavazóit az utóbbi időben megerősödő szélsőjobboldali AfD-től. 
A CDU javaslata szerint kormányra kerülésükkor megállapodásokat kötnének harmadik országokkal, amelyek kötelesek lennének védelmet nyújtani az újonnan érkezőknek, ezzel ezúton is 

megkísérelnek szakítani az Angela Merkel fémjelezte korszakkal, mely alatt Németország 2015-ben mintegy egymillió menekültet regisztrált. 

Spahn szerint a törvény visszatartó erővel hatna azokra a menekültekre, akik szabálytalan módokon próbálnak menedékjogot szerezni Németországban. Merkel utódja, Olaf Scholz kancellár sem zárkózik el a harmadik országra vonatkozó terv lehetőségétől, ha jogi problémái vannak is vele. Azzal azonban egyetért, hogy csökkenteni kéne a rekordszámú menedékkérelmet.

Nyitókép: X

 

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2024. január 03. 20:30
"A 2025 őszén tartandó szövetségi választásokon meghatározó téma lesz a migráció, a CDU pedig szeretné visszaszerezni a szavazóit az utóbbi időben megerősödő szélsőjobboldali AfD-től. " Ezzel csak az a baj, hogy bár a németek valóban hülyék, attól még Ők sem hisznek abban, hogy egy párt, ami annyiszor átverte őket az elmúlt 20 évben, jelentős változáson fog átesni az újraválasztásukat követően! :D
urban63
2023. december 18. 08:50
Kitoloncolná? Kit akit nem is vett nyilvántartásba, nem tudja merre van? Ezzel a kijelentéssel azt érik el, hogy nem kérnek menedéket és kő kemény no-go zónák lesznek, aki közelit késelik stb..! Ahoz kellene fogadó fél is, ki fogadja be őket???
hátakkor
2023. december 18. 08:19
Indul a vonat?
gebsi1
2023. december 18. 07:15
Először azzal kezdjétek, hogy deklaráljátok nekik, hogy nem adható be Németországban/Unióban menedék kérelem. Majd változtassátok meg a jogszabályokat, amiben az áll, hogy pénzben segély nem adható illegális betolakodónak és lakhatásra sem jogosult. Szállítsátok őket egy zárt területre majd onnan folyamatosan deportáljátok harmadik országba vagy vissza oda ahonnan jöttek. Nem nehéz, megoldható, csak akarat kérdése az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!