Demkó Attila: Félmillió katona hiányzik az ukrán hadseregből

2023. december 21. 18:28

A szakértő szerint jelenleg nincs esély béketárgyalásokra.

2023. december 21. 18:28
null

Túlzott Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök, amikor azt mondta, hogy Oroszország 2023-ban semmilyen célját nem érte el Ukrajnában – mondta Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium geopolitikai műhelyének vezetője az InfoRadionak.

A szakértő emlékeztetett, hogy Oroszország 2023-ban bevette Bahmutot és Szoledárt.

Demkó Attila elmondta, jelenleg az ukrán haderő átlagéletkora 43 év, azaz

a 40-50 év körüliek alkotják a hadsereg magját.

A szakértő szerint  jelenleg az a probléma, hogy a 40 feletti társadalmi réteg már nem tud megfelelő létszámot kiadni. 

Szerinte a a veszteségek pótlására 400-500 ezer emberre lenne szükség. Hozzátette a helyzetet súlyosbítja, hogy a nyugati támogatások lassulása miatt hiány alakulhat ki fegyverből és ellátmányból.

Ezzel szemben Oroszországnak van elég katonája és fegyvere,

 ezért nyilvánvaló, hogy nincs esély tűzszünetre és béketárgyalásokra, jelentette ki a szakértő.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2023. december 29. 12:25
Még nem halt meg elég ukrán, hogy rendesen elgondolkozzanak azon, hogy Oroszország védelmi vonalát irtózatos veszteségek nélkül nem fogják áttörni, sokat nem érnek vele, mert túl sok életbe fog kerülni. Pár falut visszanyestek? Az oroszok megértették, hogy az amcsi felderítéssel az ukránok eredményesen tudják a támadásaikat megakasztani, jól van tesók, akkor lássuk ti mit tudtok az aknamezőn? Szevasztopol biztosítva, már csak elég halott kell, hogy megeegyezenek.
Reszelő Aladár
2023. december 24. 05:20
Ez az elejétől tudjuk. Oroszországot anyagmennxiségben egyszerűen nem lehet legyőzni.
Menhetten
2023. december 23. 14:45
Hogy milyen rohadék ez a demkó! Tolja ezerrel a ruszki propagandát.. Ez beavatkozás egy szuverén ország belügyeibe, ami ellen Orbán még törvényt is hozott..
falcatus-2
2023. december 22. 07:47
A szakértő emlékeztetett, hogy Oroszország 2023-ban bevette Bahmutot és Szoledárt....Oroszországnak van elég katonája és fegyvere, ezért nyilvánvaló, hogy nincs esély tűzszünetre és béketárgyalásokra, jelentette ki a szakértő." Emlékeztetném a szaGértő urat korábbi madárjóslatára miszerint az oroszok nem tudják megnyerni ezt háborút: https://frissvideok.hu/hirek/1639006-video-az-oroszok-nem-fogjak-megnyerni-ezt-a-haborut-demko-attila érdeklődéssel várjuk a szaGértő úr további poszttraumás átváltozásait
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!