Elképesztő körülmények között gyógyítanak a gázai al-Shifa kórházban – állítja a WHO

2023. december 17. 17:58

Izrael azt állítja, a Hamász parancsnoki központja bunkerekben van a kórházépület alatt, amit a terrorszervezet és a kórház személyzete cáfol.

2023. december 17. 17:58
null

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) szerint tízezrek használják az észak-gázai al-Shifa kórház épületét és területét menedékként, és súlyos hiány van ivóvízből és élelmiszerből. A kórház sürgősségi osztálya „vérfürdő”, és az intézmény „újraélesztésre szorul” – figyelmeztetett a WHO a hvg szerint, amely a The Guardianra hivatkozva azt írja, a műtők nem működnek üzemanyag, oxigén és az egyéb ellátmányok hiánya miatt. 

A sürgősségi osztályon több száz sérült beteg zsúfolódik össze, és percenként érkeznek új betegek, a sérülteket a padlón varrják össze, 

és a kórházban korlátozottan vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre fájdalomcsillapítás. Az al-Shifa kórházat kulcsfontosságú célpontnak tekintik, mivel ez uralja Gáza város olyan szektorát, ahol számos kormányzati épület található. Izrael azt állítja, a Hamász parancsnoki központja bunkerekben van az épület alatt, amit a Hamász és a kórház személyzete is cáfol.

Nyitókép: Izraeli légitámadás áldozatai mellett imádkoznak hozzátartozók a gázai as-Sifa kórházban 2023. október 11-én. TI/EPA/Haiszam Imad

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2023. december 18. 12:20
"Állítja a who"... Azt se lehet elhinni, amit kérdeznek...
muanyag-tojas-23
2023. december 18. 09:04
Ki szelet vet, vihart arat.
2023. december 18. 01:08 Szerkesztve
Gyógyítanak? Inkább hazudoznak. Az Orvosok és a Riporterek Határok Nélkül - részben ENSZ pénzen - együtt működnek a terror szervezetekkel, éppen úgy ahogy az embercsempészekkel.
faramuci
2023. december 17. 20:05
Mintha keményebbek lettek volna mikor fegyverteleneket ölve motorozgattak,pózolgattak,most rohadjanak meg a cipőjükben..💀
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!