Elképesztő pofátlanság: Katarba hívta az EP elnökét a brüsszeli korrupciós botrányba belebukott Eva Kaili

2023. december 08. 13:37

„Át kellett adnia” a meghívókat, napokkal a lebukása előtt.

2023. december 08. 13:37

Az Úr kettőezer-huszonkettedik esztendejét írták, november volt, a katari labdarúgó-világbajnokság pedig hamarost elkezdődött. Eva Kaili, az Európai Parlament akkori alelnöke pedig keményen igyekezett segíteni Katarnak, hogy barátokat szerezzen a nagybetűs Nyugaton.

„Kedves elnököm! Remélem, jól vagy. Át kell adnom Neked egy meghívót a világbajnokságra, téged, a férjedet vagy a fiatokat esetleg érdekelheti”

 – fogalmazott Kaili november 12-én, a Politico által megszerzett rendőrségi nyomozati iratokban szereplő WhatsApp-üzenetek szerint.

Napokkal később csattant a bilincs

Néhány nappal később, december 9-én Kaili volt az egyike azoknak a gyanúsítottaknak, akiket letartóztattak az uniós intézményrendszert érintő, évtizedek óta legnagyobb korrupciós botrányban. 

Azóta Kaili nagyban tagad, szerinte nem vett részt semmilyen korrupcióban, nem fogadott el se pénzt, se ajándékokat, nem tett eleget se Katar, se egyéb külföldi kormányok megbízásainak, s még mindig azért küzd, hogy tisztázza a nevét.

A letartóztatása után például annyit mondott, csupán „párbeszédet” akart kezdeményezni az EU és az Öböl-menti állam között.

A Metsolának küldött további 12 üzenetét törölte, kivéve egyet: „A többivel én sem értek egyet, de szerintem megemésztik, ha megkapjuk a vízumot” – írta, egészen rejtélyesen. Metsola szóvivője természetesen leszögezte, hogy a parlamenti elnök nem tudta elolvasni az üzeneteket a törlésük előtt. Kaili pedig azt mondta a rendőrségnek, bevett szokása volt kitörölni az üzeneteit.

Mást is megkörnyékezett Kaili

Kaili megkörnyékezte Alessandro Chiocchettit, Metsola akkori kabinetfőnökét is a jegyekkel kapcsolatban. Ő csak ennyit válaszolt: „A világbajnokságra nem valószínű, hogy el tudok menni. [...] De szívből köszönöm!”

Ezzel kapcsolatban a szóvivő azt mondta, hogy csak udvariassági okokból fogalmazta meg így a válaszát Chiocchetti.

Nyitókép: Simon Wohlfahrt / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. december 11. 08:04
Van az a tévképzet, hogy emberek csak úgy ellen tudnak állni bőröndnyi Eurónak, az ingyenes kokainnak meg a luxusprostik képességeinek. Aki először találkozik ezzel az azért nem, aki életének ez része, az azért nem. Az amúgy a nagytotálban mutatott disznóság a képernyőn arra alkalmas leginkább, hogy kitakarjon sok-sok másik disznóságot. Ha az SZDSZ tele volt korrupciós ügyekkel, akkor vajon az EP?
fenris
2023. december 08. 22:48
Nagyon ilyen vitorlából szélkifogó bűnbak kurvának tűnik, akin elverik a port, hogy a megtisztult proglibek friss hazugságokkal indulhassanak az eu-s választásokon. Magas a tét, Európa usademó gyarmat marad-e vagy sem. Parasztáldozattal próbálkoznak. Patás meg mindent elront nekik :))) Remélem, a józan ész utolsó maradéka győzhet nyugaton, de nem vagyok optimista, szerintem majd elcsalják valahogy. Minden komcsi szavazati jogot kap 14 éves kortól, az összes migráns is szavazhat, majd nem nézik meg alaposan, hogy abdulék hányszor szavaztak, szerveznek buszokat, osztanak pénzt, bármi. Szóval nem hiszem, hogy megússzák polgárháború vagy behódolás-kivándorlás nélkül.
Bájron
2023. december 08. 19:41
Mocskos kurva......
Akitlosz
2023. december 08. 18:35
Nem tűnik úgy, hogy belebukott volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!