Hónapokig tarthat a Hamász elleni harc az izraeli vezetés szerint

2023. december 12. 08:49

Gáza szinte minden térségében folyamatosak az összecsapások.

2023. december 12. 08:49
null

Izrael védelmi minisztere, Joáv Gallant, nyilatkozatában elmondta, hogy a jelenlegi gázai háború akár hónapokig is elhúzódhat. Hétfőn késő este további heves harcokról érkeztek hírek Gázából. Gallant hangsúlyozta, hogy a Hamász elleni hadművelet jelenlegi fázisa időigényes, és újra elutasította a nemzetközi közösség felhívásait, miszerint szüntessék meg a palesztin területek ostromát – írta meg a The Guardian

A miniszter kijelentette, hogy a konfliktus jelenlegi szakasza még hetekig eltarthat, melyet a légierővel támogatott intenzív szárazföldi harcok jellemznek. A további hadműveletek pedig hónapokat igénybe vehetnek.

Gallant szerint a következő fázisban a harcok kisebb intenzitással zajlanak majd az ellenállók zugaiban. Hétfő este az izraeli erők folytatták harcukat a Gázai övezet déli részén található Hán Júnisz városában és annak környékén a Hamász fegyvereseivel. 

Füst száll fel az izraeli csapások után Khan Younisban. Forrás: Ibraheem Abu Mustafa/Reuters

A hadsereg korábban megnyitott egy új támadási vonalat a területen. A Hamász tagjai állítólag megakadályozták az izraeli tankok nyugati irányú áthaladását. Eközben a Gázai övezet északi részén is folytatódtak az összecsapások, annak ellenére, hogy korábban izraeli tisztviselők azt állították, hogy a hadjárat ezen része nagyrészt már befejeződött.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azonnali megadásra szólította fel a Hamászt. Az izraeli kormány közlése szerint több ezer harcost semmisítettek meg az immár három hónapja tartó háború során.

Nyitókép: Mohammed Talatene/picture alliance via Getty Images

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 13. 08:39
Nagyon optimista becslés. A hamaszt majd egyszer talán leveszik a médiafelületekről, de marad ettől ott még 1,5 milliárdnyi arab, török meg némi perzsa és indonéz is, akik a rozsdás késüket mind mind a zsidókra fenik. Nem is szólva a zsidók által kirabolt nyugatról, ahol lassan, de biztosan alakul a demográfiai krízis, amit muszlim bevándorlókkal gondolnak kezelni buta zsidók. Nagy córesz lesz tehét itt a zsidóknak, nem győzelem, amikor a mai állapotok boldog békeidőknek tűnnek majd számukra.
alenka
2023. december 12. 15:30
Téves: hónapokig tarthat a palesztinok elleni harc, ugyanis nemcsak a terroristákat pusztítják, hanem mindenkit ... A zsidók is feszegetik a határaikat, de irgalmatlanul...
alexandrosz-2
2023. december 12. 12:53
A zsidók elleni harc a zsidók haláláig fog tartani. A világ minden sarkában.
Obsitos Technikus
2023. december 12. 10:36
Nosza, nosza, addig se foglalkoznak a világ urai a hoholokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!