Még sok ilyen győzelmet kívánunk Brüsszelnek!

2023. december 29. 06:31

Miután nem tudnak tőlünk mégsem lenyúlni 30 milliárdot, már sosem akartak 50-et, mindig is csak 20-at akartak adni az ukránoknak a bőkezű európai támogatóik.

2023. december 29. 06:31
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

„Apró, de roppant vicces közjáték, hogy a haladó médiában ezt mintegy zseniális trükként mutatták be, amivel kicselezik Orbán Ukrajnát ellehetetlenítő akaratát. Nem sejtették, hogy akadnak olyanok, akik esetleg emlékeznek rá, hogy a magyar miniszterelnök hosszú hónapok óta ezt javasolta nekik, mint megoldást az európai szándékegység hiányára, és hogy ezzel Ukrajna támogatása is rendben lesz, mivel azt sosem akarta gátolni. Mondjuk annyiban nem tévedtek, hogy a magát függetlenként és objektívként ünneplő agitprop kiadványok mindenkinél szemfülesebb újságírói tényleg elegánsan félrenéztek. 

Eddig minden szép és jó, gondolhatnánk, mindenki a pénzénél van: Ukrajna megkapja a vágyott milliárdokat, aminek segítségével hozzájárulhat a kontinens felborult nemi egyensúlyának kiigazításához (a fiatal férfi migránsoknak sok-sok ukrán nő kell, még legalább 2 évig kell háborúzniuk), mi meg hozzájutunk a minket megillető, törvénytelenül visszatartott forrásokhoz. elnek!

Misztikus, döbbenetes, megmagyarázhatatlan, ugyanakkor bizonyára véletlen egybeesés: miután nem tudnak tőlünk mégsem lenyúlni 30 milliárdot, már sosem akartak 50-et, mindig is csak 20-at akartak adni az ukránoknak a bőkezű európai támogatóik.

Már éppen kezdte magát akkora hősnek érezni a Bizottság, hogy majdnem szerződtették Zack Snydert egy epikusnak szánt lassított jelenethez, amikor a saját hülyeségük lebuktatta őket. A hülyeség ebben az esetben pusztán abból áll, hogy nem sikerült két számot fejben tartaniuk, illetve elszoktak tőle, hogy mások még képesek erre a mutatványra. Mert miről is van szó? Hát arról, hogy bő két hét alatt az Ukrajnának szánt, mindenképpen átnyújtandó források mérlegfőősszege pont annyival csökken, amennyit Magyarországtól nem képesek einstandolni. Mert hiába tagadják, hogy ez volt a terv: 50 Ukrajna mínusz 30 Magyarország egyenlő 20 Ukrajna.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Hollie Adams/Bloomberg via Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valerian-0
2023. december 29. 18:56
Ambrózy öcsém, egy eke hozzád képest professzor úr.
ekeke1
2023. december 29. 17:23
Tegnap a népszagának következőképpen cikkel sikerült savaznia Varga Mihályt: "Varga Mihály sikernek állítja be a 300 milliárd forintos uniós pénz érkezését, miközben ezért Magyarországnak nem kellett feltételeket teljesítenie Ez az összeg lényegében automatikusan járt az országnak " De hogy akkor mégis EZT IS miért , hogyan tartotta vissza Brüsszel, az már nem jutott eszébe a cseppet sem kedvesch "újságírónak", de még az sem hogy esetleg az olvasók némelyikének eszébe jut... Muhaha
lofejazagyban-2
2023. december 29. 16:31
az a szomorú, hogy ezek tényleg ilyen kispályások.
Jajdejónekünk
2023. december 29. 12:36
😁 ez mekkora! 😁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!