Orosz hétköznapok: tévedésből a leszállópálya helyett egy befagyott folyón landoltak a pilóták Kelet-Szibériában

2023. december 28. 10:54

A hibát valószínűleg emberi mulasztás okozta.

2023. december 28. 10:54

Kelet-Szibériában tévedésből a leszállópálya helyett befagyott folyón landolt egy orosz utasszállító repülőgép csütörtökön. A területi ügyészség Telegram üzenetküldő alkalmazásán azt írta, hogy a Polar Airlines légitársaság egy An-24-es típusú gépe Jakutföldön a leszállópálya helyett a befagyott Kolima folyón szállt le. 

A személyzet és az utasok nem sérültek meg, evakuálásuk megtörtént”.

Az előzetes információk szerint a tévedés a személyzet hibája miatt történt. Az ügyészség szerint csütörtök reggel a Jakutsz-Zirjanka-Szrednyekolimszk-Jakutszk útvonalon közlekedő járat Zirjanka repülőtér megközelítésekor eltért útvonalától, és a folyó egyik homokpadján landolt. A gép fedélzetén 30 ember, köztük két gyermek és négyfős személyzet tartózkodott.

A baleset körülményeinek megállapítása folyamatban van, a közlekedési ügyészség és a vizsgálóbizottság megkezdte az ellenőrzést. A repülőgép az előzetes adatok szerint nem sérült meg, a repülőtérre vontatásáról később döntenek. Az ügyészség képeket tett közzé a repülőgépről, amelyen az látható, amint az utasok elhagyják a havas talajba beágyazódott légi járművet.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Kelet-szibériai Közlekedési Ügyészség / Telegram

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. december 28. 19:19
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
pragmatika
2023. december 28. 13:59
Hmmm. Úgy hallottam, a ruszkiknál simán előfordul, hogy a pilóták lehajtanak menet közben egy két vodkát.
Medici
2023. december 28. 12:56
Kolima? Legendás hely. Szolzsenyicin: "Ivan Gyenyiszovics egy napja."
Kormánypárti2
2023. december 28. 12:10
Sérülés nélkül letette a pilóta. Az azért nem semmi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!