Putyin embere dörzsöli a tenyerét: Magyarország büntetése miatt széteshet az Európai Unió

2023. december 19. 10:44

Az oroszok szerint kettészakadhat az Európai Unió, ha a legalapvetőbb elveket sértve elvennék Magyarország szavazati jogát, amiért nem támogatja Ukrajna finanszírozását.

2023. december 19. 10:44
null

Magyarország szavazati jogának esetleges megvonása az Európai Unióban Ukrajna támogatásának elutasítása miatt sérti az egyhangúság elvét a szövetségben – erről írt Alekszej Puskov, a Szövetségi Tanács információs politikával és a médiával való kapcsolattartással foglalkozó bizottságának vezetője az Izvesztyija beszámolója alapján. Szerinte egy ilyen radikális, az alapvető elveket sértő lépés önkéntesből kényszerűvé módosítaná az EU-tagságot.

Ez hatalmas csapást mérne az Európai Unió egységére, és megerősítené, hogy Ukrajna miatt szakad ketté a szövetség

– állítja Puskov.

A baloldali politikusok és nyugati újságírók az elmúlt hetekben számtalan alkalommal követelték, hogy vegyék el Magyarországtól a szavazati jogot, így Orbán Viktor nem vétózhatott volna Ukrajna 50 milliárd eurós támogatásának ügyében. Legutóbb Guy Verhofstadt őrjöngött emiatt a közösségi oldalán, az ötlet leghangosabb képviselője pedig a nyíltan magyarellenes Daniel Freund.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Alexey Danichev

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. december 20. 04:22
Ezeknek halálvágya van! És ezzel a témát lezártam.
lendvaiildiko
2023. december 19. 17:19
Nem ez a fo kerdes. Mi a francnak kellene nekunk ukrajna javara eladosodni, fizetni. A magyarokat megalaztak, vagohidra vittek, megszalassal fenyegettek.
ottoka-0
2023. december 19. 17:05 Szerkesztve
Az Uniót már csak a malter tarja össze... Már szétesett... Ehhez még csak a magyarokra sem volt szükség Az Unió jövőtlen, elkorcsosult, céltalan, értéktelen és hosszan sorolhatnánk Új értékekre, Európa érdekeinek védelmére van szükség....
Akitlosz
2023. december 19. 15:30
Már jelenleg is csak másodosztályú tag Magyarország. A múltkor nem élt szavazati jogával, Magyarország képviselőjét kizavarták kávézni, ameddig a többiek szavaztak holott szavazni Magyarországnak elvileg ugyanúgy joga van. Gyakorlatilag viszont már nincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!