Szlovák elemző: Ukrajna átvehetné Magyarország helyét az EU-ban

2023. december 06. 10:09

A szlovák biztonságpolitikai elemző szerint egyre többen látnák szívesebben Magyarország helyett Ukrajnát az Európai Unióban, és azt állítja, Orbán Viktor nem tudja megakadályozni az ukránok támogatását.

2023. december 06. 10:09

„Az Európai Unióban erősödnek azok a hangok, amelyek azt mondják: inkább Ukrajnának kellene az Európai Unióhoz tartoznia, mint Magyarországnak, mert Magyarország nem osztja ugyanazokat az értékeket, mint Európa többi része” – mondta a Hospodárske noviny oldalnak adott interjújában Vladimir Bednár.

A szlovák biztonságpolitikai elemző szerint

Orbán Viktor nem tudja megakadályozni, hogy az EU segítse Ukrajnát, mert ahogyan a NATO képes volt megkerülni a magyar vétót, úgy az uniós tagállamoknak is sikerülni fog.

Ezt is ajánljuk a témában

Bednár – aki korábban többször is dicsérte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt – biztos benne, hogy az Európai Unió nem enged Magyarország „zsarolásának”.

 ***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Szerhij Dolzsenko

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stockmann1
2023. december 16. 20:06
Ezek szerint a kretén elmebetegek szerint a demokrácia az illúzió mert mi kimertük mondani a véleményünket és nem álltunk be a bégetők kórusába . Ahogy mondani szokás isten malmai lassan dolgoznak , de őt is utol fogja érni a kárma .
Bunyevac1964
2023. december 06. 22:24
Persze! Ez pont így is működik . Cserepad! Hülye !
stockmann1
2023. december 06. 21:32 Szerkesztve
Ez a tipikus buzgó mócsing most kitalálta , hogy a politikai karrierje érdekében beáll a Magyarországot sárral dobálók gané dombjához és persze csontig benyal az ukránok nak is . Milyen jól kitalálta ez a kis ganajtúró . Remélem őt és a hozzá hasonlókat utol éri hamarosan a kárma .
zabszem
2023. december 06. 18:25
Ki akadályozza, hogy támogassátok Ukrajnát? Nyugodtan kerüljétek meg Magyarországot és támogassátok...Csak ne a magyarok hiteléből, hanem a sajátból... Eddig is nyugodtan támogathatta mindenki Ukrajnát... Amúgy benne lennék... Támogatom Magyarország kilépését.. Ukrajna meg pont ennek az elmebeteg, USA megvett EU-nak való...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!