„Ti szőnyegbombáztátok Németországot” – durván összeszólalkozott Biden és Netanjahu

2023. december 15. 12:20

Az izraeli miniszterelnök szerint az Egyesült Államoknak nincs erkölcsi alapja, hogy kioktassa Izraelt a háborúzásról.

2023. december 15. 12:20

Joe Biden amerikai elnök figyelmeztette Benjámin Netanjahu miniszterelnököt, hogy Izrael a gázai háború miatt folyamatosan elveszíti a nemzetközi támogatását, az amerikai elnök egyenesen bírálta az izraeli miniszterelnököt is – írta az USA Today. „Bibinek nehéz döntést kell hoznia” – mondta Biden Netanjahura utalva. „Ő egy jó barát, de szerintem változtatnia kell – fogalmazott. Az amerikai elnök arra figyelmeztette Izraelt, hogy „legyen óvatos”.

Az egész világ közvéleménye megváltozhat”

– tette hozzá. 

Biden azt is elmesélte, hogy egy korábbi magánbeszélgetésük során Netanjahu azt mondta neki:

Ti szőnyegbombáztátok Németországot. Ti dobtátok le az atombombát. Rengeteg civilt öltetetk meg”.

Az amerikai elnök elmondása szerint erre azt válaszolta, hogy „igen, ezért hozták létre ezeket az intézményeket a II. világháború után, hogy gondoskodjanak arról, hogy ez ne történjen meg újra”. Azt is hozzátette, hogy Izrael ne kövesse el azokat a hibáka, amelyeket az Egyesült Államok a szeptember 11-ei terrortámadások után.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Miriam Alster / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 18. 20:50
A világtörténelemben az USA az agresszió áldozatait segitette és segiti. Csak azért fogná vissza Izraelt, mert a világ közvéleményét az iszlámista média hazugságai vezsélyes irányba befolyásolják. És nem látni, mindez hova vezet(het).
Tommaso
2023. december 18. 20:48
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok: "az Orosz Birodalom a legnagyobb terror és tömeggyilkos a világon a sátán birodalma, amit az antikrisztus igazgat."
Tommaso
2023. december 18. 20:45
Netán jahunak teljesen igaza van. Ahogy az amcsik az agresszorként rájuk rontó japcsikat és az oroszok az agresszorként rájuk rontó német nácikat, úgy kell üldözni és likvidálni az agresszor arab terroristákat is, a teljes kapitulációig. Különben soha nem hagyják abba.
zsuzsa-963
2023. december 15. 23:02
Eddig a gázai ártatlan keresztény gyermekeket, nőket, civileket gyilkolták halomra, most már a saját honfitársaikat is. Ukrajna az utolsó ukránig, Izrael az utolsó izraeliig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!