A Pentagon szerint a lelőtt kínai ballon mégsem kémkedett

2023. június 30. 10:30

Sok hűhó semmiért.

2023. június 30. 10:30
null

Megcáfolta a korábbi híreket az amerikai védelmi minisztérium. A Pentagon legújabb jelentésében azt írták, a lelőtt ballon nem gyűjtött adatokat miközben átrepült az Egyesült Államok felett – írta a BBC

Pat Ryder dandártábornok, a Pentagon szóvivője csütörtökön azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Államok tisztában volt azzal, hogy a ballon hírszerzési képességekkel rendelkezik”. 

– mondta. 

A tábornok nem erősítette meg a Wall Street Journal értesülését, miszerint a léggömbhöz amerikai gyártmányú berendezések tartoztak, de elmondta, hogy a kínai drónok a múltban már használtak amerikai berendezéseket.

A Pentagon azután jutott erre a következtetésre, hogy az amerikai hírszerző ügynökségek elemezték a lelőtt ballon alkatrészeit.

A léggömb februárban egy hetet töltött az Egyesült Államok és Kanada felett, mielőtt Joe Biden elnök utasítására egy vadászgép lelőtte az Atlanti-óceán partjainál.

Kínai tisztviselők szerint a léggömb egy civil meteorológiai ballon volt, és Washington túlreagálta a történteket. A léggömb lelövése a korábbinál is tovább rontotta a két ország kapcsolatát, amely az elmúlt évtizedek legmélyebb pontján van. 

***

Joe Biden diktátornak nevezte Hszi Csin-pinget egy nappal a pekingi tárgyalások után

Kína még nem reagált az amerikai elnök kijelentésére.

 

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.Béla
2023. június 30. 20:33
A kínai kémballon hírével egy ideig el lehetett terelni a figyelmet a demens vén gazember elnökük és bűntársainak botrányairól.
pandalala
2023. június 30. 12:05
lufi :-D
Parm
2023. június 30. 11:55
Irak óta mindenki tudja, mennyire lehet ezeket a mondásokat komolyan venni.
elfújta az ellenszél
2023. június 30. 11:49
Néha úgy tűnik, nem csak Moszkvában vannak feszültségek a katonai vezetők és az elnöki hivatal között A Pentagon most alaposan keresztbe verte a hivatalos kormányzati kommunikációt, főleg az olyan háborús héjákat mint Blinken, aki még nemrégiben is azzal ment Pekingbe, hogy majd jól beolvas a kémlufi miatt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!