Putyin: Nukleáris fegyvereket telepítettünk Belaruszba

2023. június 17. 07:28

Az orosz elnök állítása szerint a taktikai nukleáris robbanófejek átadása a nyár végéig befejeződik.

2023. június 17. 07:28
null

Az orosz atomfegyverek fehéroroszországi tárolásáról szóló dokumentumokat látta el kézjegyével május végén Minszkben Szergej Sojgu orosz és Viktar Hrenyin fehérorosz védelmi miniszter.

Oroszország máris Belaruszban állomásoztatja a taktikai atomfegyverek első adagját

– jelentette ki Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök egy fórumon elmondta, hogy ezeket csak akkor fogják használni, ha Oroszország területét vagy államát fenyegetik – írta meg a BBC. Az amerikai kormány szerint nincs jele annak, hogy a Kreml atomfegyverek bevetését tervezné Ukrajna megtámadására.

Putyin állítása szerint a taktikai nukleáris robbanófejek átadása a nyár végéig befejeződik.

A taktikai nukleáris fegyverek olyan kisméretű nukleáris robbanófejek és hordozórendszerek, amelyeket a harctéren vagy korlátozott csapásmérésre szánnak. Arra tervezték őket, hogy egy meghatározott területen ellenséges célpontokat semmisítsenek meg anélkül, hogy széleskörű radioaktív sugárzást okoznának.

***

Nyitókép: MTI/Pool AP/Thibault Camus

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. június 17. 16:45
Na ugye..
Csigorin
2023. június 17. 14:46
talan ha nem probaltak volna megpuccsolni a torvenyes kormanyt nyugatrol es nem szervezkednenek eroszakos hatalomvaltasra a cialuvnyaval akkor erre se lenne szukseg
pitypang1125
2023. június 17. 14:14
Jól tettétek.
igen de nem
2023. június 17. 12:48
Ügyes kisjány vagy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!