Elegük van az olasz rendőröknek: új törvényeket akarnak a migránsokkal szemben

2023. augusztus 10. 14:22

Egy rendőrségi vezető szerint a húsz évvel ezelőtti törvény teljesen más történelmi időszakban született.

2023. augusztus 10. 14:22

Az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények veszélyérzetet és társadalmi feszültséget teremtenek a rendőr szakszervezetek szerint, melyek vezetői az Il Giornale című napilapban szorgalmaztak törvényi szigorítást csütörtökön. A belügyi államtitkár úgy reagált, hogy 

szeptemberre készül el a kormány új kiutasítási intézkedéscsomagja.

Domenico Pianese, a rendőrség legnagyobb érdekképviseleti szerveként ismert Coisp főtitkára úgy nyilatkozott, új törvényre van szükség az illegális bevándorlók olaszországi tartózkodásának szabályozását illetően. Emlékeztetett, hogy a jelenleg hatályos jogszabály 2002 nyarán lépett életbe, az akkori Berlusconi-kormány két minisztere, Umberto Bossi és Gianfranco Fini kezdeményezésére. A törvénynek az Európai Unión kívülről érkező bevándorlás szabályozása volt a célja, és a többi között az illegális bevándorlók kiutasítását szigorította.   

Elavult törvények

Pianese megjegyezte, a húsz évvel ezelőtti törvény teljesen más történelmi időszakban született. Az azóta végbement geopolitikai változások több észak- és közép-afrikai országban felborították a politikai stabilitást, ami egyrészt több százezer embert ösztönöz arra, hogy Európa felé induljon el, másrészt újabb bűnszervezetek jönnek létre, melyek az emberkereskedelemmel foglalkoznak. 

Ezért szükséges az Olaszországba tartó bevándorlást szabályzó törvények megújítása, a jelenlegi nemzetközi körülményekhez igazítva őket” – 

jelentette ki Domenico Pianese. Nem engedhető meg, hogy az ország területén „hosszú ideig illegális bevándorlók tartózkodjanak, akik életfeltételeik miatt a túlélést biztosító bűncselekményekre kényszerülnek” – hangoztatta Stefano Paoloni, a Sap rendőrszakszervezet főtitkára. Megjegyezte, Olaszország „az elszenvedett tömeges bevándorlásból” szerzett tapasztalat segítségével hatékony és működőképes jogszabályokat alkothat. Mindenekelőtt az olaszországi tartózkodásra nem jogosult emberek minél gyorsabb kitoloncolását szorgalmazta.

(MTI)

Nyitókép: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2023. augusztus 13. 14:58
A meglévő törvényekkel Matteo Salvini igen gyorsan meg tudta akadályozni, hogy ne tudjanak migránsokat olasz partokra hozni a külföldi NGO hajók. Mi lett a vége? Őt citálták bíróság elé! Szóval amíg nincs politikai akarat és nincsenek a törvények betartva, addig a baloldali bíróságok, ügyészek simán lecsukják azokat akik akadályozni merik az EU által tervezett illegális migrációt. Egyébként ki fizeti azt az óriási összeget amivel egy NGO hajó fenntartható? Valakik vagyonokat költenek, nehogy leálljon a migráns invázió!
fater0921
2023. augusztus 11. 10:51
Minek ide új törvény????.......Elég a tűzparancs is. Aztán rend lesz!!!!!!
Selamat
2023. augusztus 10. 17:18
Ha az olasz rendőrök új emigráns törvényeket akarnak, akkor ahhoz előbb egy gerinces miniszterelnököt kell választaniuk. Mert a jány, ez nagyon becsaota a népet, és ritka rosszul bazsevál. Elég volt a németeknek meg a többieknek csak rá lehelni, és máris betojt.
bakafant-28
2023. augusztus 10. 15:55
Magatokra húztátok a világ összes szarát!Miért csodálkoztok?A szar márcsak ilyen....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!