Engedélyezte a bíróság egy 62 éves nőnek, hogy felhasználhassa elhunyt férje spermáját

2024. január 03. 06:37

Egy 20 éves fiatal önként jelentkezett béranyának a nő számára.

2024. január 03. 06:37
null

A The Guardian értesülése szerint a nyugat-ausztráliai legfelsőbb bíróság jóváhagyta, hogy egy 62 éves nő spermát szerezhessen elhunyt férjétől, posztumusz megtermékenyítés céljából. Azonban annak érdekében, hogy a spermát valóban felhasználhassa, további külön engedélyre van szüksége.

A férj halálakor a kórház nem rendelkezett olyan tisztviselővel, aki elvégezhette volna a „spermiumkivételt”, ezért a nő kénytelen volt bírósági eljárást kezdeményezni a spermium megszerzése érdekében.

A házaspárnak két gyermeke született, de mindketten elhunytak. A pár azóta tervezte, hogy újabb gyermeket vállalnak, de egy termékenységi szakértő szerint a nő korával összefüggésben többet már nem eshetett teherbe.

Nem teljesen reménytelen a vállalkozás, ugyanis a férfi spermája még mindig életképes, ráadásul egy 20 éves fiatal önként jelentkezett béranyának a nő számára. Azonban a spermium felhasználásához további külön bírósági engedélyre van szükség.

Jelenleg Nyugat-Ausztráliában a posztumusz megtermékenyítés nem engedélyezett.

***

Nyitókép: naruecha jenthaisong / Getty images

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. január 03. 15:55
"Nem tud gyereket nevelni egy negyvenes ember." Én ezt saját és mások tapasztalatából tudom. Ha a gyerek 20 éves , a szülő már HATVAN. Gondoljatok bele !!!! Ma a generációs ugrás NEM 20 év, hanem lassan 15...
survivor
2024. január 03. 14:52
Szóval a halott férfi spermája megtermékenyíti a 20 éves csajt, és a 62 éves nevelné, akinek genetikailag SEMMI köze se lenne hozzá.... Frankenstein ehhez képest kutyafasza..
survivor
2024. január 03. 14:49
A legjobb szülői kor....62 év. Anyátok picsáját. 40 éves kor után TILOS. Nem tud gyereket nevelni egy negyvenes ember. Agyilag már nem partner, nem friss.
Andilla
2024. január 03. 13:47
Éljen a nekrofília!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!