Fico: A Nyugat stratégiája arra jó, hogy több ezer halottal töltsék meg Ukrajna temetőit

2024. január 11. 09:43

A szlovák politikus szerint Ukrajna finanszírozása és felfegyverzése „az emberi erőforrások és a pénz hiábavaló pazarlása”.

2024. január 11. 09:43
null

Robert Fico a szlovák Pravdába írt véleménycikkében vesézi ki az orosz-ukrán háborút, pontosabban az arra adott nyugati reakciót. 

Sokkoló látni, hogy hány meg hány hibát követett el a Nyugat ebben a kérdésben”

– kezdi gondolatfejtését.

Oroszország katonailag teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja a megszállt területeket, minderre pedig a Nyugat olyan demagógiával reagál, mint hogy „az orosz katonák demoralizáltak”. Fico szerint egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy ez csak vágyvezérelt önhitegetés. Sem az orosz gazdaság, sem a rubel nem omlott össze, ezzel ellentétben Ukrajna egyre inkább a nyugati donorokra szorul. 

Arra a kérdésre, hogy hogyan fog folytatódni a konfliktus, Robert Fico a következőket írja: nagy valószínűséggel tovább öntik a pénzt Ukrajnába, mindenféle eredmény nélkül. „Két-három év múlva is ugyanott fogunk tartani, mint most” – fogalmaz a szlovák politikus. 

Az eredmény pedig: az EU 50 milliárd euróval szegényebb, Ukrajnában pedig a temetők tele lesznek még több ezer katonával”.

Hozzáteszi: az idő múlása nemhogy nem gyengíti, de erősíti az oroszok alkupozícióját. Szerinte néhány év elteltével a nemzetközi közösség is látni fogja, hogy meg kell hátrálni, amikor a valóság bekopogtat az ajtón.

Nyitókép. Vladimir Simicek / AFP

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antifleto
2024. január 11. 18:01
Csak annyit tennék hozzá, hogy mindezt a szarkavaró gyarmattartó angolszász rablóbandának köszönhetjük, akik azért ugráltatják ukrán ügyben az európai csicska “vezetőket”, hogy nekik még több pénzük legyen.
machet
2024. január 11. 15:59
Abszolút jól látja a "magyarfaló". Neki is számítani kell mindenféle támadásokra.
gyaloggos
2024. január 11. 14:08
DE! A SZAKÉRTŐK zöme úgy véli, PUTYNNAK nem érdeke a háború gyors lezárása, húzni akarja, ameddig csak lehetséges. EZ tévedés, szerintem. OROSZORSZÁGNAK az anyagi, háborúhoz szükséges utánpótlása biztosított, a SAJÁT üzemeiből, illet IRÁN és ÉSZAK-KOREA által. DE! A HUMÁN veszteség azért Oroszországnak is fájdalmas, és EZT nem lehet figyelmen kívül hagyni .
gyaloggos
2024. január 11. 14:04
HÁT, igen! "A Nyugat stratégiája arra jó, hogy több ezer halottal töltsék meg Ukrajna temetőit" AZ USA szempontjából egyébként nagyon KIFIZETŐDŐ ez a háború, EURÓPÁNAK azonban borzasztóan FÁJDALMAS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!