Irán erősen tagadja, hogy köze volt a támadáshoz, de így is konfliktusba kerülhet Amerikával

2024. január 29. 11:18

Joe Biden vasárnap a felelősök elszámoltatását ígérte.

2024. január 29. 11:18

Teherán nem vett részt abban a támadásban, amelyben három amerikai katona életét vesztette, és 25-en megsebesültek Jordánia északkeleti részén, a szíriai határ közelében – áll abban a közleményben, amelyet Irán ENSZ-képviselete tett közzé hétfőn.

Iránnak semmi köze nem volt az amerikai támaszpont elleni támadáshoz”

 – idézte az IRNA állami hírügynökség a közleményt, amely szerint az amerikai erők és helyi fegyveres csoportok közötti konfliktusok állnak a súlyos incidens hátterében.

Ezt is ajánljuk a témában

Joe Biden amerikai elnök az Irán által támogatott csoportokat hibáztatta az amerikai erők elleni dróntámadásért, amely az első halálos csapás volt amerikai erők ellen az Izrael és a Hamász iszlamista szervezet között jelenleg zajló fegyveres konfliktus tavaly októberi kezdete óta, jóllehet a konfliktust elindító izraeli Hamász-támadás óta megszaporodtak a térségben állomásozó amerikai egységek elleni rakéta- és dróntámadások.

Iráni külügyi szóvivő: a Teheránt érő vádaskodás alaptalan

Tagadta Irán érintettségét Nasszer Kanaáni külügyi szóvivő is. Kijelentette, hogy a Teheránt érő vádaskodás alaptalan. A helyi fegyveres csoportok egyébként sem iráni utasításra cselekszenek - szögezte le.

Hangoztatta mindazonáltal, hogy a szíriai és iráni célpontok elleni támadások, valamint a hadműveletek folytatása a palesztin Gázai övezetben 

„fokozza az instabilitás ciklusát” a térségben.

Joe Biden vasárnap a felelősök elszámoltatását ígérte, és úgy fogalmazott, hogy a felelősségre vonás „idejét és módját” az Egyesült Államok fogja megválasztani.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: KENT NISHIMURA / AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. január 29. 18:34
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
950BD1
2024. január 29. 16:08
Douglas mcgregort érdemes meghallgatni hogy milyen állapotban van most az amerikai hadsereg. Mennyire lenne alkalmas egy nagyobb háborúra bárkivel.
august
2024. január 29. 15:11
Komolyan nem értem miféle válaszról beszélnek ezek, hisz Szíriában már tucatnyi iráni katonát-kiképzőt, szakértőt megöltek az amerikaiak közreműködésével. Sőt még egy magasrangú tábornokot is, aki ráadásul sokkal legitimebb módon tartózkodtak ott mint ma az amerikaiak.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. január 29. 14:33
Izrael érdeke viszont Amerika bevonása és a háború. Mikor, ha nem most? Ám Jiszráel cháj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!