Mégsincs megegyezés – az EU elutasítja Magyarország kompromisszumos javaslatát

2024. január 30. 19:35

A Reuters forrása szerint a javaslat elfogadhatatlan volt az EU több vezetőjének.

2024. január 30. 19:35

Az uniós vezetők nem fogadták el a magyar kormánynak azt a javaslatát, amely az 50 milliárd eurós, Ukrajnának szánt támogatásra vonatkozott – tudta meg a Reuters. Orbán Viktor még a decemberi csúcstalálkozón próbálta meggyőzni a tagállamokat, hogy nem a közös uniós adósság a megoldás. „Mi más jövőt képzelünk el Európa számára: olyat, amely a közös eladósodás helyett az erős tagállamokra épül” – írta akkor a kormányfő. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nemrég a magyar kormány is tett egy kompromisszumos javaslatot, ami szerint Magyarország kész jóváhagyni a támogatást, ha cserébe a tagállamok garantálják, hogy minden évben döntenek arról, hogy továbbra is küldjük-e ezt a pénzt, vagy sem.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A nagy küzdelmek éve volt 2023

Videó

A miniszterelnök az év utolsó kormányinfóján a pedagógusok béremeléséről, a kormány 2024-es terveiről, Ukrajna támogatásáról, a közelgő EP-választásról, valamint Magyarország soros elnökségéről is beszélt. Összefoglalónk!

Most a Reutersnek nyilatkozott anonim módon egy magasrangú uniós tisztviselő, aki szerint továbbra sincs megegyezés a felek között. A Reuters forrása úgy fogalmazott, hogy a javaslat elfogadhatatlan volt az EU többi vezetőjének. Mint mondta, ha ehhez hozzájárulnának, akkor Orbán Viktor gyakorlatilag bármelyik alkalommal ismét megvétózhatná Ukrajna támogatását, és ez az, amit el akarnak kerülni.

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

 

 

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sziszi-994
2024. január 31. 09:19
Igen - sokkal elonyosebb ha abbol a penzbol szabadon vasarolhatnak amerikai fegyvereket , mintha azt evente csorgatva tennek !
italosiparos
2024. január 31. 08:40
OFF: Először azt hittem,hogy csak valami nyelvbotlás,vagy rossz megfogalmazás,de már többször is hallottam ballibantéktól,hogy"Ukrajnának járó eu-s támogatás". Oda kellene kicsit figyelni ilyenekre,mert lassan olyan természetes lesz ez a hazugság,hogy igazságnak lesz elfogadva.
polárüveg
2024. január 31. 08:29
Vissza fogják még sírni ezt a kompromisszumos javaslatot, de akkor már késő lesz. Ég a talaj a lábuk alatt, de még mindig nem veszik észre. Alig százmillió EU-s polgár nem tud megélni, csak tönkremenni. No problem, van helyettük minden más náció a világból.
piramis-2
2024. január 31. 07:27
Persze, hogy nincs megegyezés! Az EU választás előtt álló TOLVAJ liberálnáci képviselői nem engedhetik meg maguknak az egyik utolsó nagy lopásukat kiengedjék a kezükből! Nem mindegy, hogy a korrupt ukránok 50 vagy 50/4 milliárd után fizetik ki őket. Más logikus magyarázat nincs. Már azt sem értem, mire fel kell nekem, nekünk (uniós adófizetőknek) kölcsönt felvenni egy nem EU-s állam finanszírozására. Itt nem áll meg a hűtlen kezelés??? A Dél-afrikai "Köztársaság"-ot nem akarjuk finanszírozni? Ott is ölik a fehér embereket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!