Orosz kémdrónok repkednek a németországi katonai gyakorlóterek fölött?

2024. január 07. 14:06

Ez egyelőre bizonyítható, ugyanis még egyetlen drónt sem sikerült leszednie a Bundeswehrnek.

2024. január 07. 14:06

Az elmúlt egy évben azonosítatlan drónok heti rendszerességgel repülnek a németországi katonai gyakorlóterek és laktanyák felett, de még egyiket sem sikerült elfogni – olvasható az Unian cikkében. A lap szerint a kémdrónok felbukkanásáról 2022 októbere óta számolnak be, és 

különösen sokan vannak a gyakorlóterek felett, ahol a Bundeswehr ukránokat képez ki.

„Rendszeresen drónokat észlelnek a Klitz katonai gyakorlótér felett, ahol a Bundeswehr ukránokat képez ki. Más helyszíneken néha egyszerre több drón is belép a légtérbe. Ez egyértelműen szervezett, és erősen Oroszországra utal” – jegyzi meg az egyik szakértő.

A cikkben azt írják: a katonai rendőrség rádiózavaró eszközöket használ a drónok ellen, de ez nem javít a helyzeten. A Bundeswehr is azt gyanítja, hogy Moszkva áll a helyzet mögött, de ezt nem tudja bizonyítani, ugyanis egyelőre még egyetlen drónt sem sikerült leszednie az égről.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2024. január 07. 20:09
Otthon nem vagytok képesek pár kukucskadrónt leszedni, és oroszország ellen készültök?
zakar zoltán béla
2024. január 07. 18:14
+ Januári szitakötők.
masikhozzaszolo
2024. január 07. 16:46
Orosz kémdrónok. Intel csippel, nyilván. Lehet, hogy bowdenes, és a rádiózavart az kiszűri, mint a koax.
lazio154-2
2024. január 07. 16:41
Több sajtóban is megjelent, hogy mostanság sok ismeretlen eredetű tárgy, fényjelenség észlelhető az ukrán harctér felett. Ott tényleg mindenki el akarja kapni őket, fegyver is van hozzá bőven, de még nem sikerült. Nem drónok azok, ismeretlen eredetű megfigyelők. Több ezer ilyen eset történt már a földön katonai létesítmények közelében. A világhálón is több száz felvétel kering!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!