The Times: Ideje elűzni Orbán Viktort, Putyin uniós bábját

2024. január 10. 08:23

A lap szerint a magyar kormányfő azért is blokkolja az Ukrajnának szánt segélycsomagot, mert Donald Trump győzelmére fogad.

2024. január 10. 08:23
null

A The Times szerzője szerint „az illiberális magyar vezető” Oroszországgal való barátsága komoly veszélyt jelent az európai egységre nézve. A lap arról írt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki a magyarországi szovjet erők hosszú hajú ellenfeléből vált „választott autokratává”, túl sokáig számíthatott „a nacionalista beállítottságú” Lengyelország támogatására, hogy belülről meghiúsítsa az Európai Uniót. Az írás kitért arra, hogy Orbán megakadályozta,

hogy 50 milliárd eurós segélycsomagot nyújtson Ukrajnának, amelyre az orosz támadás alatt államként való túléléshez van szüksége. 

A szerző, Roger Boyes azt a megállapítást tette, hogy Orbán ezt nemcsak azért teszi, hogy Putyin kedvében járjon, hanem azért is, mert Donald Trump novemberi győzelmére fogad. Ezt a játszmázást az a tudat tette lehetővé, hogy Lengyelország a Jog és Igazságosság párti kormány alatt mindig nyilvánosan Orbán mellett áll, még akkor is, amikor nem értett vele egyet Volodimir Zelenszkij háborús törekvéseivel kapcsolatban. A Tusk-kormány leváltása megváltoztatta ezt a számítást. Az írás végül arra jutott, hogy sokak számára Orbán ijesztőbb lett, mint a Brexit, a liberális Európa fogalmát teljesen szét akarja bontani, és sötét szövetségese Putyin. Ezért távoznia kellene; ha nem is Brüsszel diktátumára, akkor kimerült szavazóinak parancsára.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csodabogár26
2024. január 11. 16:43
Ugyan már, vityának csak egy hibája van, az hogy élve született!
B_kanya
2024. január 11. 10:02
Meanwhile 30.000 public workers in the UK must rely on food stamps.
Martell 2
2024. január 11. 03:53
Az USA csicska brit tudósok értekezését olvastuk, nem köszönjük.
palinka-0
2024. január 11. 03:19
El kell űzni a putyini falovat! Júliustól már végre mindenki úgy fog táncolni, ahogy Brüsszel fütyül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!