Újra bíróság előtt áll Salvini – akár 15 évet is kaphat (VIDEÓ)

2024. január 12. 21:58

A volt belügyminiszter súlyos árat fizethet az engedetlensége miatt.

2024. január 12. 21:58
null

A Magyar Nemzet cikke szerint Matteo Salvini, az Olasz Liga párt főtitkára ismét bíróság elé került az Open Arms spanyol civilhajó kikötésének ügyében. A per két éve kezdődött Szicíliában, ahol a volt belügyminisztert felelősségre vonták, mert 2019-ben megakadályozta az Open Arms kikötését.

A hajó közel három hétig várakozott a partoknál 147 emberrel a fedélzetén. Salvinit az ügyészség kötelességmulasztással és emberrablással vádolja.

A politikus a bírósági kihallgatás előtt kiemelte, hogy büszke arra, amit belügyminiszterként tett, mivel senki sem vesztette életét a tengeri átkelés során.

Harc a migráció ellen

A Liga–Öt Csillag Mozgalom vezette kormány 2019-ben az EU-val együttműködve igyekezett megfékezni az illegális bevándorlást és felszámolni a Földközi-tengeren zajló emberkereskedelmet. Ezért azonban Salvini akár súlyos árat is fizethet. 

A volt olasz belügyminiszter akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

A bíróságon azt hangoztatta, hogy kötelességét teljesítette az ország határainak és biztonságának védelmében. Salvini szerint a terrorveszély miatt fontos volt az illegális bevándorlás megfékezése, és többször hangsúlyozta, hogy a hajón nem alakult ki egészségügyi vészhelyzet.

Salvini egy videót osztott meg közösségi oldalán arról, hogy bevonul a bírósági meghallgatásra.

A felvételt itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mondadori Portfolio / Getty images

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. február 03. 12:15
A MIGRÁNTOKAT IRTANI KELL KÜLÖMBEN EUROPA PÁR ÉVEN BELÜL ELESIK ,MENEKÜLNI KELL INNEN CSAK AZT NEM TUDOM HOVÁ? NINCS A FÖLDÖN EGY NYUGOTT HELY MÁR.
auditorium
2024. január 14. 16:12
Salvini pragmatikus, gondolkodó politikus. Az ilyen nem kivánatos az EU-ban. Ezért most meggyorsitotta a biróság ellene az eljárást. De még minden lehetséges. A mostani kormány figyelme elterelődik a rengeteg behajózótól. Abban merül ki, h. most Lampedusa helyett északabbra küldik a migránsokat pl. a balos Ravennába . Egyre több az afrikai, a reklámok is erre álltak be, elég pl. egy nagy divatcég reklámjait nézni (nem szabad megnevezni). Fekete afrikai apuka, fehér anyuka, mulatt kislány v. fiú. Legutóbb a karácsonyi zacskón egy fekete apuka, fehér anyuka és egy kis fehér uszkár kutya fotója volt ezzel a felirattal: "WE ARE FAMILY ".
Tommaso
2024. január 13. 13:02
a lengyel PiS annyira mást gondol a ruszki agresszióról, mint a Fidesz, az olasz jobboldal annyira mást gondol a migrációról, mint a Fidesz, az AfD annyira mást gondol az orbáni korrupcióról, mint a Fidesz, a román szélsőségesek annyira utálják a szélsőséges Fideszt.. hogy a szélsőjobboldalon igencsak nehezen jönne össze bármilyen pártszövetség. R-Go> a FIDESS a választások után is egyedül marad a 70-80, bejutó párt között.
Mahavira
2024. január 13. 10:29
"3 hétig kellett várakozniuk" És mi akadályozta meg őket abban hogy Hamburgig elmenjenek, a német milliárdos ngo-s nőci hazájába? Háromszor is megjárta volna oda-vissza. Ha kell nekik ma feka dákó...adjanak vízumot bárminek akinek akarnak, s mehetnek repülővel, vagy hajóval közvetlenül hozzájuk. Így csak feleslegesen szivatják a sáskákat, meg azokat az országokat, ahol át kell vonulniuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!