Brüsszeli lapban siránkozik a magyar aktivista, mert még mindig aggódnia kell

2024. február 27. 12:15

A HaHa-aktivista Teczár Szilárd fájlalja, hogy nem tudta meg pontosan, az Európai Bizottság miért ítélt meg 10 milliárd eurót Magyarországnak a neki tényszerűen járó forrásokból.

2024. február 27. 12:15
null

Miért hallgat az Európai Unió arról, hogy miért oldották fel Orbán 10 milliárd eurójának befagyasztását – kérdezi a brüsszeli EUobserveren megjelent publicisztikájában Teczár Szilárd.

A szerző az Európai Parlament baloldali többségének véleményét idézi, mely szerint a magyarországi igazságszolgáltatás függetlenségének pozitív értékelése egy háttéralku része és „kapkodás”.

Az Európai Bizottság nem tett sokat az aggályok eloszlásáért. A pénzeszközök felszabadításáról szóló decemberi határozatot akkor nem hozták nyilvánosságra

– panaszkodik Teczár Szilárd, aki azt fájlalja, hogy a Bizottság nem ad teljes képet a döntés hátteréről.

Ő egyébként korábban a HaHa aktivistájaként került a hírekbe, amikor azért indított eljárást egy szórakozóhely ellen az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt, mert a nők ingyen mehettek be, míg a férfiaktól ezerforintos belépőt szedtek.

A Bizottság döntéséről pedig annyit, hogy az igazságügyért felelős belga biztos kimondta: „Ha azért blokkolunk pénzeket, hogy eredményeket érjünk el, akkor fel is kell szabadítanunk a pénzeket, amikor eredményeink vannak”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­g­ö­s­­­ ­­­l­á­­n­y­­­o­­k­­­ ­v­á­­r­­n­­­a­­k­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
bagira002
2024. február 29. 03:01
Teczár félék honnan tudnák mikor a havi 5 milliócska fizetését a soros buxa állja Brüsszelen keresztül . Brüsszel a kommunista múlt szörnyinek folytatói tőkés dollákommunisták gyülekező helye . Kettős életet élnek , egyik eus országokra keleti blokkjára a kommunista elvet gyakorolják , közben mint magán emberként magukat a kommunizmustól elhatárolják . Egyik se szeretné a brüsszeli kettős mércés kizsákmányoló munkát végezni félbérért dolgozni a nyugati bérekhez képest . Havi 5 milliós fizetés mögül rózsás az élet nem tudja a tejbe papiért izzadni dolgozni kell. Még hozzá Brüsszelben a korrupció melegágyában olyan javakhoz hozzá jut mint Cseka 4.8 milliárdot kaszál a nem létező pályázaton. Brüsszelben jól ugat a hazája ellen a júdást pénzt megkapja érte.
erdos76
2024. február 28. 08:42
Ki ez a rohadt patkány?
Dunhill67
2024. február 27. 20:47
miért oldotta fel?....el sem zárhatta volna ezt a jogosan járó pénzt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!