Eltiltották a háborúellenes jelöltet az orosz elnökválasztástól

2024. február 23. 16:38

Borisz Nagyezsgyin liberális politikus sem indulhat el Putyin ellen.

2024. február 23. 16:38
null

Az orosz legfelsőbb bíróság is eltiltotta Borisz Nagyezsgyin liberális politikus elindulását a közelgő oroszországi elnökválasztáson.

Borisz Nagyezsgyin az ukrajnai háború befejezését tette legfőbb választási üzenetévé, és már 2023 januárjában arról beszélt egy tévéadásban, hogy a háború „katasztrofális hiba” volt. Arról is nyilatkozott már, hogy Putyin a múltba rángatja vissza az oroszokat, 

és a Nyugattal való szakítás után Kína vazallusává teszi Oroszországot.

A Putyin-hű véleményvezérek ebbéli nézetei miatt hazaárulással vádolták meg, és sokan már előre jelezték, hogy a hatóságok nem fogják megengedni neki a választáson való elindulást.

Így is történt: az orosz választási bizottság eltiltotta az elnökválasztási elindulástól, mondván, hogy „szabálytalanságok” történtek az aláírásgyűjtése során; és 

végül épp annyi aláírást találtak hibásnak, amivel Nagyezsgyin alatta maradt a szükséges 100 ezer hiteles aláírási küszöbnek.

Nagyezsgyin a legfelsőbb bíróságon támadta meg a döntést, de most ott is ellene ítéltek.

A március 15-én kezdődő orosz elnökválasztáson jelen állás szerint Vlagyimir Putyin mellett két szokásos erő, a kommunisták és az egykor Zsirinovszkij vezette, populista „liberális demokraták” jelöltjei indulnak, valamint egy másik liberális politikus, Vladiszlav Davankov.

 

Nyitókép: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. március 05. 15:34
A haboruellenesseg jo dolog, de ha ezt a hazaja veresegevel, megsemmisulesevel, feldarabolasaval akarja elerni, az arulas. Ennek a haborunak ket modon lehet vege: vagy Kijev esik el, vagy Moszkva. Utobbi esetben viszont eletbelep a nuklearis tel.
vanced
2024. március 05. 09:21
Háborúellenest, azaz békepártit? Hogy is van ez Megafon?
lurker
2024. február 23. 20:12
Jól tették. Háborúellenes, tehát hazaáruló aki engedné oroszország feldarabolására, kifosztására irányuló nyugati terveket. A demokráciának van egy bizonyos határa. a hazaárulás az. ha a demokrácia esélyt ad a hazaáruló pártok/politikusoknak a hatalomra kerüléséhez, akkor valami kurvára nem stimmel a demokráciával.
lajajakab11
2024. február 23. 19:22
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!